IERUSALIM: VANDALISM ÎNTR-O MĂNĂSTIRE ORTODOXĂ GRECEASCĂ

Ierusalim: Vandalism într-o mănăstire ortodoxă grecească

[slideshow]

 7 februarie 2012

Grafitti cu lozinci împotriva  creştinilor au fost scrise de membri unui grup extremist într-o mănăstire ortodoxă grecească, şi anume a Cinstitei Cruci din Ierusalim, trecând la un vandalism asemănător şi la o şcoală mixtă din apropiere pentru israelieni şi palestinieni. Grupul s-a semnat ca „Macabeii lui Mikron”.

Printre lozincile scrise pe maşinile şi zidul ce împrejmuieşte mănăstirea erau „Moarte creştinilor!” şi „Kahane avea dreptate!” – referire la Meir Kahane, un rabin cu vederi extremiste care a murit în 1990.

Grupul a mai scris lozinci împotriva palestinienilor la o şcoală din apropiere, frecventată în comun de elevi israelieni şi palestinieni.

Egumenul mănăstirii, arhimandritul Klaudios, a declarat pentru „Vima” că „92% din locuitorii israelieni din regiune sunt prieteni ai creştinilor, dar există un mic procentaj de fanatici care recurg la astfel de acţiuni. Noi îi iertăm, ne rugăm şi sperăm să înţeleagă curând problemele pe care le creează şi să treacă peste fanatismul lor”.

Merită să menţionăm că Mănăstirea Cinstitei Cruci se află la o distanţă de 300 de metri de parlamentul israelian, care este construit pe terenul ei.

(traducere, https://acvila30.ro, sursa: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10859:2012-02-07-14-47-58&catid=13)

%d blogeri au apreciat: