În ajunul sărbătorii Icoanei Maicii Domnului de la Kazani Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a săvârşit slujba de priveghere în catedrala Bogoiavlenski din Elohovo (PHOTO)

În ajunul sărbătorii Icoanei Maicii Domnului de la Kazani Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a săvârşit slujba de priveghere în catedrala Bogoiavlenski din Elohovo

[slideshow]

În data de 3 noiembrie 2011, în ajunul sărbătorii icoanei Maicii Domnului de la Kazani, Preafericitul Patriarh Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii a săvârşit slujba de priveghere în catedrala Bogoiavlsnski din Elohov, în care se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Kazani pictată în secolul al XVII-lea, păstrată mai înainte în biserica cu hramul în cinstea acestei sfinţenii din piaţa Roşie de la Moscova.

Preafericirii Sale i-au coslujit: episcopul Nicodim (Mironov); episcopul Alexandru de Dmitrovsk; episcopul Tihon de Podolisk, preşedintele Direcţiei Financiar-Economice a Patriarhiei de la Moscova; episcopul Sava de Voskresensk, stareţul mănăstirii stavropighiale Novospask; protopresbiterul Matei Stadniuk, parohul catedralei Bogoiavlenskii; protoiereul Vladimir Divakov, secretarul Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii pe oraşul Moscova; arhimandritul Dionisie (Şişighin), protopopul sectorului Bogoiavlenski din oraş Moscova; clerici din capitală.

Potrivit tradţiei înainte de polieleu, în timpul cîntării troparului, Întîistătătorul Biseicii Ortodoxe Ruse a scos icoana Maicii Domnului de la Kazani atît de cinstită de creştini aducîndu-o de pe Sf. Masă pe analogul din centru bisericii, în faţa căreia s-au închinat foarte mulţi creştini. După aceast Sanctitatea i-a miruit pe toţi rugătorii cu untdelemn sfinţit.

Mîine, în ziua praznicului, Preafericitul Părinte Patriarh va săvârşi Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie în catedrala icoanei Maicii Domnului de la Kazani din piaţa Roşie de la Moscova.

Serviciul de Presă al Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii

Sursa: http://www.patriarchia.ru

%d blogeri au apreciat: