În ajunul zilei de pomenire a sfântului ierarh Nicolae Făcătorul de minuni Preafericitul Patriarh Chiril a oficiat privegherea la catedrala „Hristos Mântuitorul”

În ajunul zilei de pomenire a sfântului ierarh Nicolae Făcătorul de minuni Preafericitul Patriarh Chiril a oficiat privegherea la catedrala „Hristos Mântuitorul”

La 21 mai,în ajunul zilei  de pomenire a sfântului ierarh Nicolae din Mirele Lichiei, Făcătorul de minuni, Preafericitul Patriarh al Moscovei şi al întregii Rusii Chiril a oficiat privegherea la catedrala „Hristos Mântuitorul”.

Cu Sanctitatea Sa au coslujit: episcopul de Dmitrov Feofilact, locţiitor la mănăstirea stavropighială de călugări „Sfântul apostol Andrei”; episcopul de Voskresensk Sava, prim-vicepreședintele Direcției executive a Patriarhiei Moscovei, locţiitorul mănăstirii stavropighiale Novospasski;protoiereul Mihail Reazantsev, clucerul catedralei „Hristos Mântuitorul”; clerul  or. Moscova.

În timpul serviciului divin au cântat corurile din dreapta și din stânga a catedralei „Hristos Mântuitorul” (regenți: I.B. Tolkaceova și S.N. Sokolovskaia).

Către ziua pomenirii sfântului ierarh Nicolae, în partea de sud-vest a catedralei „Hristos Mântuitorul”, a fost terminată aranjarea unui chiot de marmură, în care este instalată o icoană veche a sfântului ierarh. Această icoană a fost lăsată ca testament Bisericii de celebra cântăreață de operă G.P. Vișnevskaia și a fost transmisă bisericii de fiicele ei în decembrie 2012.

Înainte de oficierea slujbei, în centrul bisericii a fost instalată icoana sfântului ierarh Nicolae, adusă în anul 1994 din Bari. De obicei această icoană se află în biserica de jos „Schimbarea la Față a Mântuitorului” a catedralei „Hristos Mântuitorul”.

Serviciul de presă al Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii