În regiunea Rivne, „activiștii” au baricadat calea pelerinilor spre Lavra Pociaev

Susținătorii schismaticilor lui Dumenko  (așa-zișii BOaU) au construit baricade pe drumul procesiunii Calea Crucii a credincioșilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Imagine: rivnepost.rv.ua

Oponenții Bisericii Ortodoxe Ucrainene Canonice (de sub omoforul Mitropolitului Primat Onufrie) nu i-au lăsat pe pelerini să treacă spre Lavra Pociaev, fiind siguri de sprijinul autorităților locale.

Pentru a împiedica procesiunea religioasă din regiunea Volyn spre Lavra Pociaev, oponenții Bisericii Ortodoxe Ucrainene au construit baricade din paleți de lemn (câtă râvnă satanică!!! – n.n.) pe drumul din apropierea satului Demidivka, regiunea Rivne, relatează serviciul de presă al Eparhiei de Rivne din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene Canonice.

În Eparhie se notează că „activiștii” au obținut sprijinul autorităților locale, căci comitetul executiv al orășelului a interzis procesiunile pe teritoriul comunității Demidivka.

„Organele administrației locale nu au o asemenea împuternicire”, a comentat protoiereul Vasile Nacev, conducătorul Departamentului juridic al Eparhiei de Rivne din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene. „Apar multe întrebări: Cine a autorizat baricadarea drumurilor pe timp de război și oare au fost anunțate organele de drept despre aceste acțiuni?”.

Participanții la procesiunea Calea Crucii au spus că printre persoanele care au blocat drumul s-au numărat „preoți” ai schismaticei BOaU și rude ale ostașilor, dar niciunul dintre „activiști” nu a arătat respect față de mamele, soțiile și surorile apărătorilor Ucrainei care mergeau în procesiune.

Serviciul de presă al Eparhiei informează că „în pofida presiunii și obstacolelor, procesiunea Calea Crucii de la Volyn a ajuns deja în Lavra Adormirii Maicii Domnului de la Pociaev, participanții  la procesiune se roagă pentru toți cei care i-au nedreptățit și le doresc o grabnică vindecare duhovnicească.

UJO a informat mai devreme că autoritățile din regiunea Hmelnițki și Vinița au interzis procesiunile religioase tradiționale ale credincioșilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene către Lavra Pociaev.

sursa: https://spzh.news/ro/news/75247-na-rovenshchine-aktivisty-zabarrikadirovali-dorohu-ot-krestokhodtsev-v-pochaev

%d blogeri au apreciat: