ÎNĂLŢAREA CINSTITEI CRUCI ÎN MĂNĂSTIREA XIROPOTAMU DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS, acolo unde se păstrează cel mai mare fragment din lume din Cinstitul Lemn al Crucii (PHOTO)

ypsosi-10

ÎNĂLŢAREA CINSTITEI CRUCI ÎN MĂNĂSTIREA XIROPOTAMU

 

SFÂNTUL MUNTE,

KIRIAKOS MOISIDIS

 

      Într-o atmosferă de umilinţă duhovnicească şi după îndătinata rânduiala bisericească s-a săvârşit Înălţarea Cinstitei Cruci în Sfânta Mănăstire Xiropotamu din Sfântul Munte.

       Conducător bisericesc al praznicului a fost Mitropolitul Serafim de Kastoria, care a săvârşit înălţarea cu fragmentul Cinstitului Lemn ce se păstrează în sfânta mănăstire şi a împărţit tuturor părinţilor şi pelerinilor busuioc sfinţit.

       A urmat Dumnezeiasca Liturghie de hram, slujind Înaltpreasfinţitul Mitropolit Serafim, cu participarea egumenului Sfintei Mănăstiri a Sfântului Pavel – stareţul Partenie, egumenului Sfintei Mănăstiri Filoteu – stareţul Nikodim şi egumenului locului, al obştii de la Xiropotamu, stareţul Iosif, dar şi a unei mulţimi de ieromonahi din Sfântul Munte.

       Sute de creştini au participat la sfânta priveghere, care s-a terminat astăzi dimineaţă, după care părinţi şi credincioşi au stat la trapeza de sărbătoare a mănăstirii.

ypsosi-1

ypsosi-2

ypsosi-3

ypsosi-4

ypsosi-5

ypsosi-6

ypsosi-7

ypsosi-8

ypsosi-9

ypsosi-11

ypsosi-12

ypsosi-13

ypsosi-14

ypsosi-15

ypsosi-16

ypsosi-17

ypsosi-18

ypsosi-19

ypsosi-20

ypsosi-21

ypsosi-22

ypsosi-23

ypsosi-24

ypsosi-25

ypsosi-26

ypsosi-27

ypsosi-28

ypsosi-29

ypsosi-30

ypsosi-31

ypsosi-32

ypsosi-33

ypsosi-34

ypsosi-35

ypsosi-36

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright

 

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.

Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

 

 

%d blogeri au apreciat: