Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Ciuflea

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Ciuflea

În ziua pomenirii Sfintelor Femei Mironosiţe, Înaltpreasfinţitul MItropolit Vladimir, dimpreună cu Episcopii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova, a oficiat un serviciu divin praznical la Sfânta Mănăstire Ciuflea din Chişinău. Alături de Arhiereii Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, slujitori şi enoriaşi, au venit să împărtăşească bucuria sărbătorii şi aleşi oaspeţi din Grecia, în persoanele Înaltpreasfinţitului Mitropolit Pantelimon de Veria, Naousa şi Kampania şi a Înaltpreasfinţitului Mitropolit Pavel de Servia şi Kozani.

Slujba a început cu închinarea la Icoana Maicii Domnului Triherusa şi moaştele Sfinţilor Mari Mucenici Gheorghe şi Dimitrie, aduse de la Muntele Athos în seara zilei de ieri şi depuse spre cinstirea credincioşilor la Mănăstirea Sf. M. Mc. Teodor Tiron. În continuare, Vlădica Vladimir s-a rugat dimpreună cu confraţii arhipăstori şi zecile de credincioşi prezenţi în sfântul lăcaş, pentru mila şi îndurarea Domnului pentru turma Sa cea binecredincioasă. Această zi a fost una deosebită pentru Preasfinţitul Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat, care a celebrat patru decenii de slujire la Altarul lui Hristos. Cu acest binecuvântat prilej, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir i-a adresat Preasfinţiei Sale alese cuvinte de felicitare, urându-i să slujească încă mulţi ani la rând pentru propăşirea credinţei, a poporului şi a Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În semn de apreciere pentru truda rodnică depusă până acum pe ogorul Domnului, Chiriarhul l-a decorat pe Preasfinţitul Anatolie cu cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Moldovei – Ordinul Meritul Bisericesc gr. 1. Preasfinţia Sa şi-a manifestat recunoştinţa cordială pentru aprecierea deosebită a Mitropolitului şi pentru înalta distincţie, declarând că şi mai departe cu aceiaşi dragoste de cele sfinte şi de aproapele, cu ajutorul lui Dumnezeu, se va strădui să slujească Biserica noastră strămoşească. În continuare, Vlădica Vladimir a venit cu un mesaj de felicitare către toate femeile creştine, îndemnându-le să ia aminte la faptele Sfintelor Femei Mironosiţe şi să-şi trăiască vieţile după învăţătura Evangheliei lui Hristos. Totodată îndemnăm credincioşii să vină pentru a da cinstirea cuvenită sfinţeniilor aduse ieri de la Muntele Athos, spre a cere mijlocirea şi ajutorul Preacuratei Născătoare de Dumnezeu şi a cinstiţilor Săi Sfinţi. Vizionaţi un reportaj despre acest subiect AICI.

Citiţi mai multe articole interesante pe siteul http://mitropolia.md/24466/
Mitropolia Moldovei