Inaugurarea unei clinici oftalmologice a Bisericii la Tirana

Inaugurarea unei clinici oftalmologice a Bisericii la Tirana

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Anastasie, Arhiepiscop al Albaniei, sâmbătă 10 martie, s-a deschis o clinică oftalmologică sub oblăduirea Bisericii Ortodoxe a Albaniei.

Deschiderea oficială şi rugăciunea de inaugurare au fost săvârşite de ierarhul primat al Albaniei, în prezenţa unor medici oftalmologi renumiţi din Albania şi din Grecia. Centrul medical cuprinde mai multe secţiuni printre care oftalmologie generală, oftalmologia corneei, tratamentul glaucomului, şi au echipamente laser şi de angiografie.

Clădirea care adăposteşte centrul medical are trei etaje şi este o extensie a dispensarului „Evanghelismos” al Bisericii Autocefale Ortodoxe a Albaniei. Acesta din urmă funcţionează din 1999 şi are 23 de specialităţi medicale. El este situat într-o clădire de 7 etaje şi oferă servicii medicale de ultimă generaţie.  

De la deschiderea sa, în jur de 1300 000 de bolnavi, independent de apartenenţa lor religioasă au beneficiat de diagnostic şi tratament de specialitate. S-au realizat 3 milioane de examene medicale. Biserica Ortodoxă a Albaniei are încă 4 centre medicale în alte oraşe ale Albaniei.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.Romfea.gr via http://www.doxologia.ro

%d blogeri au apreciat: