INSULA ITAKA L-A PRĂZNUIT PE SFÂNTUL EI, IOACHIM PĂRINȚELUL (PHOTO)

ithaki-6

 

Itaka l-a prăznuit pe Sfântul ei,

Ioachim Parintelul (FOTO)

 

Luni, 26 mai 2014

Mihalis Zafeiris | Romfea.gr

 

În mod fastuos şi-a prăznuit insula Itaka propriul sfânt, pe Cuviosul Ioachim Papoulakis timp de două zile, pe 24 şi 25 mai.

O mulţime de lume a venit în satul Stavros din Itaka, unde s-a născut şi a adormit în Domnul sfântul vatopedin Ioachim, pentru a se închina Cinstitului Cap şi sfintelor moaşte ale cuviosului.

Cele două zile de manifestări festive au fost onorate de prezenţa Înaltpreasfinţitului Mitropolit de Levkada şi Itaka, kyr Teofil.

În ajunul praznicului a fost oficiat paraclisul în biserica Sfintei Varvara din Stavros, pe care a construit-o chiar Sfântul Ioachim, iar în continuare, sub conducerea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Teofil, s-a alcatuit o procesiune spre Biserica Schimbării la Faţă a Mântuitorului din Stavros, unde a fost oficiată Vecernia Mare arhierească. 

Dumnezeiescul cuvânt a fost predicat de către protopresbiterul – de loc din Patra, pr. Antonios Roumeliotis, care a vorbit despre faptele minunate ale Sfântului Ioachim. La sfânta slujbă au fost prezenti si comandantul Gărzii de coastă din Itaka împreună cu ceilalţi angajaţi ai gărzii de coasta, care au ajutat la procesiune, precum şi comandantul corpului de pompieri din Itaka.

În dimineaţa sărbătorii a fost oficiată Liturghia Praznicală la care a slujit şi a predicat Mitropolitul Teofil.

În predica sa, Înaltpreasfinţitul a făcut o legătură între praznicul Duminicii Orbului şi vieţuirea Sfântului.

Merită o mulţime de laude noul mare eclesiarh al bisericii, pr. Christos Loukouresis, şi consiliul bisericesc pentru organizarea impecabilă a sfintei sărbători.

ithaki-3

ithaki-4

ithaki-5

ithaki-7

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.