ÎNTÂLNIREA MITROPOLITULUI ILARION CU PAPA BENEDICT. IARĂŞI SĂRUTAREA MÂINII PAN-ERETICULUI PAPĂ DE CĂTRE DOI PREOŢI "ORTODOCŞI". AUZI, CERULE! ÎNFRICOŞEAZĂ-TE, PĂMÂNTULE! (FOTO, VIDEO)

ÎNTÂLNIREA MITROPOLITULUI ILARION CU PAPA BENEDICT

29/9/2011

 

            A avut loc astăzi, 29 septembrie, vizita Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk la papa Benedict la Vatican.

        Aceasta este a treia oară când papa s-a întâlnit cu Mitropolitul Ilarion. După întâlnire, Mitropolitul Ilarion a spus că papa cunoaşte foarte bine tradiţia ortodoxă şi este în special interesat de dialog. Ca dar, Mitropolitul Ilarion i-a dat papei o icoană rusească a Sfântului Benedict.

            La sfârşitul întâlnirii nu a fost făcută nicio invitaţie papei la Moscova. Totuşi, papa a fost invitat la parohia ortodoxă rusă din Roma. „Cândva va fi o mare cinste pentru noi, dacă ne veţi vizita”, a spus preotul ortodox, membru al suitei Mitropolitului Ilarion, adresându-se papei (vedeţi la minutul 1.15 şi următoarele: «“Some day it would be a great honor to us if you visit us”.)

            În felul acesta, se pare că cel mai rapid mod de a ajunge papala Moscova este să treacă pe la parohia ortodoxă rusă, care se află la doar o milă de Vatican!

          Atenţie la faptul că cei doi clerici  ortodocşi din suita Mitropolitului Ilarion, care s-au întâlnit cu papa, sărută mâna acestuia (îl puteţi vedea pe primul la minutul 0.30, iar pe al doilea, protoiereul parohiei ruse din Roma la minutul 1.07)

 

(traducere: https://acvila30.ro;   sursa: http://thriskeftika.blogspot.com/2011/09/blog-post_4723.html)

%d blogeri au apreciat: