IPS Părinte Gherasim a fost depus în Catedrala Arhiepiscopală din Rm. Vâlcea

IPS Părinte Gherasim a fost depus în Catedrala Arhiepiscopală din Rm. Vâlcea

 


Sicriul cu trupul neînsufleţit al Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului a fost depus în cursul zilei de astăzi, 9 aprilie 2014, în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea unde credincioşii vor putea merge pentru a aduce un ultim omagiu, informează arhiram.ro

Prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, trupul a fost depus, începând cu orele 14:00, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Râmnicu Vâlcea. Alături de Înaltpreasfinţia Sa a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Trupul Arhiepiscopului Gherasim a fost purtat în procesiune din Reşedinţa Arhiepiscopală până la Catedrala Arhiepiscopală, unde credincioşii din eparhie pot aprinde o lumânare şi rosti o rugăciune pentru ierarhul care i-a păstorit timp de 40 de ani.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 12 aprilie 2014, începând cu orele 11.00 şi va fi oficiată în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea.

Până la alegerea noului ierarh titular al acestei eparhii, locţiitor de Arhiepiscop al Râmnicului va fi Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care va fi pomenit la sfintele slujbe, ca Locţiitor de Arhiepiscop al Râmnicului, în toate bisericile şi mănăstirile din cuprinsul acestei arhiepiscopii.

%d blogeri au apreciat: