Irlanda acuză Vaticanul de „narcisim" în cazul preoţilor pedofili

Irlanda acuză Vaticanul de „narcisim” în cazul preoţilor pedofili

 

 

Premierul irlandez Enda Kenny a criticat dur Vaticanul pentru modul în care a gestionat cazurile de pedofilie în care au fost implicaţi preoţi catolici. El a declarat că un raport care studiază aceste cazuri relevă elitismul, disfunctiile, narcisismul şi ruperea Vaticanului de credincioşi.

„Violul şi torturarea copiilor au fost minimalizate, sau „lucrate” în loc de a fi susţinute preeminenţa instituţiei, puterea sa şi reputaţia sa”, a spus premierul. „Dezvăluirile raportului Cloyne au adus guvernul, pe irlandezii catolici şi Vaticanul într-o situaţie fără precedent”, a mai spus Enda Kenny.

Liderul actualei opoziţii din Irlanda a amintit că a discutat cu nunţiul apostolic de la Dublin, spunându-i că ţara sa aşteaptă o cooperare totală din partea Vaticanului. Cu toate acestea, Vaticanul a preferat să se concentreze pe propriile interese şi nu pe copiii agresaţi sexual de preoţii care apoi au fost acoperiţi de biserică. Unii parlamentari irlandezi au cerut guvernului să-l expulzeze pe nunţiul papal.

sursa: http://www.cotidianul.ro/152499-Irlanda-acuza-Vaticanul-de-_narcisim-in-cazul-preotilor-pedofili

Un comentariu la „Irlanda acuză Vaticanul de „narcisim" în cazul preoţilor pedofili

  1. Anton Ina

    Tendinta Papei de a atrage in acelasi staul pe toti crestinii nu se va realiza niciodata!Papa nu va ajunge niciodata la o turma si un Pastor in staulul Romei,deoarece BISERICA ARE UN SINGUR PASTOR:IISUS HRISTOS.

    (Adrian Alui Gheorghe)

Comentariile sunt închise.