JOCULEŢE ECUMENISTE ÎN IERARHIA BISERICII ELADEI?

JOCULEŢE ECUMENISTE

 ÎN IERARHIA BISERICII ELADEI?

6.10.2011

        Unica temă importantă, care trebuia să fie dezbătută în Ierarhia Bisericii Eladei, în cadrul întrunirilor ei regulate din luna octombrie, anul curent, a fost amânată. Conform programului, astăzi, joi trebuia să se dezbată tema recunoaşterii Sinoadelor din Constantinopol 879/880 d. Hr. şi din 1351 d. Hr. ca Ecumenice. Însă comunicatul de presă care a fost emis la finalul întrunirii de astăzi ne informează că ,,Referatele Înaltpreasfinţiţilor Mitropoliţi Ierotei de Nafpakos şi Sfântul Vlasie cu tema ,,Despre recunoaşterea Sinodului convocat la Constantinopol în anul 879/880 d. Hr. ca al Optulea Ecumenic” şi Ieremia de Gortina şi Megalopol cu tema ,,Despre recunoaşterea Sinodului convocat în anul 1351 d. Hr. în Constantinopol ca al Nouălea Ecumenic”, în urma votului nominal, s-a hotărât cu majoritate să se amâne pentru următorul Sfânt Sinod al Ierarhiei” (adică februarie 2012 – nota traducătorului)

        Este trist că hotărârea s-a luat cu majoritate de voturi. Asta înseamnă că majoritatea Ierarhiei Bisericii Eladei, dacă nu susţine indirect pan-erezia ecumenismului, în orice caz e indiferentă la ea şi la consecinţele tragice, pe care le are răspândirea ei continuu crescândă. Niciun ,,gând bun” nu poate să justifice hotărârea majorităţii ierarhilor. Dacă timpul nu era suficient ar fi putut să prelungească întrunirea Ierarhiei sau să se omită unele din celelalte referate, care cu siguranţă aveau o valoare secundară în comparaţie cu chestiunea de credinţă amintită mai sus.

       Din nefericire, se pare că – în afară de ierarhii ecumenişti declaraţi, există şi alţi susţinători ascunşi ai lor sau unii fricoşi la intimidările ecumeniste. Slavă lui Dumnezeu însă că există ierarhi care au o cugetare ortodoxă şi dispun de îndrăzneală. Aşteptăm în următoarele zile intervenţiile şi iniţiativele lor spre întărirea turmei.

traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”; sursa: http://thriskeftika.blogspot.com/2011/10/blog-post_1300.html

%d blogeri au apreciat: