LA PICIOARELE TALE, DOAMNE NE RUGĂM CU LACRIMI

LA PICIOARELE TALE, DOAMNE NE RUGĂM CU LACRIMI 

 

La picioarele Tale, Doamne, ză­cem în lacrimi de pocăinţă dimpreună cu toţi cei ce au plâns: ie­rarhi, proroci, apostoli, sfinţiţi muce­nici şi cu toţi drepţii, şi milă cerem de la Tine cu rugăciunile lor, şi mântui­rea sufletelor noastre, şi împărăţia Cerurilor, măcar că nevrednici sun­tem de ea pentru păcatele noastre.

Aduc Ţie spre mijlocire pe Preacu­rată Maica Ta, cetele îngereşti şi toată făptura înţelegătoare: miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi, păcătoşii, cu harul şi cu mila Ta. Aşa. Amin.

(Sfântul Ioan de Kronstadt – Ultimile însemnări)

O rugăciune de dimineaţă.

Dumnezeule! Făcătorule şi Stăpâne al lu­mii, caută cu milostivire în ceasul acesta al dimineţii asupra făp­turii Tale împodobită cu dumnezeiescul Tău chip. Fă ca ochiul Tău să mă în­vioreze şi să vină lumina Ta cea mai strălucitoare decât Soarele în bezna su­fletului meu, cel ticăloşit de păcat. Ia de la mine întristarea şi lenea, dăruieşte-mi veselie şi vigoare sufletească, pentru ca inima mea să slăvească cu bucurie bunătatea şi sfinţenia Ta, nemărginita-Ţi măreţie, desăvârşirile Tale fără de sfârşit, în toată vremea şi în tot locul. Că Tu eşti Făcătorul meu şi Stăpânul vieţii mele, Doamne, şi Ţie se cuvine slavă de la toate făpturile Tale raţionale, în tot ceasul, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

(Sfântul Ioan de Kronstadt – Viaţa mea în Hristos)

Sursa: http://ioandekronstadt.wordpress.com

Un comentariu la „LA PICIOARELE TALE, DOAMNE NE RUGĂM CU LACRIMI”

  1. Sfinte Ioan de Kronstadt, roaga-te pentru noi lui Dumnezeu sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca !
    Cu nimicnicia noastra ticalosita de multimea pacatelor nu avem atata har ca sa putem cuprinde in cuvinte multumirea, iubirea, maretia si Slava lui Dumnezeu.
    La picioarele Tale, Doamne, ingenuncheati si incovoiati de povara pacatelor, ne rugam cu lacrimi.
    Fie-Ti mila de noi Doamne, in tot ceasul si trimite Harul Tau sa ne hraneasca viata si sa ne alunge intunericul si duhul rau din sufletele noastre ! Amin !

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: