LAVRA PECERSKA DIN KIEV: ZELENSKY ȘI DUMENKO AU BLOCAT ACCESUL PROFESORILOR ȘI STUDENȚILOR ÎN ACADEMIA TEOLOGICĂ MOVILEANĂ! PATRIARHIA ȘI ACADEMIA ROMÂNĂ, FACULTĂȚILE DE TEOLOGIE DIN ROMÂNIA TAC.

LAVRA PECERSKA DIN KIEV:

ZELENSKY ȘI DUMENKO AU BLOCAT ACCESUL PROFESORILOR ȘI STUDENȚILOR ÎN ACADEMIA TEOLOGICĂ MOVILEANĂ!

 Reportaj: Romfea.gr

Expulzările și interdicțiile continuă în Lavra Peșterilor din Kiev, atât pentru călugări, cât și pentru Profesori și Studenți.

Mai exact, vineri, 18 august 2023, Administrația Rezervației Naționale a Lavrei Kievului a interzis accesul în Lavră, studenților, profesorilor și angajaților celei mai mari Academii Teologice din Kiev.

Directorul Muzeului, Maxim Ostapenko, a anunțat decizia Ministerului Culturii, printr-o scrisoare publicată pe canalul Lavrei de pe Telegram.

În scrisoarea sa, domnul Ostapenko menționează, printre altele, că „din cauza obstacolelor repetate ale activității comisiei de sigilare a clădirilor”, Administrația Rezervației, din 11 august 2023, cu ordin special închide zona Lavrei de Jos pentru vizitatori.

De asemenea, directorul Muzeului subliniază: „cu Academia Teologică nu există obligații contractuale privind clădirile Lavrei de Jos și șederea studenților, profesorilor și angajaților și, prin urmare, nu se poate acorda permisiunea, întrucât aceștia, acum, sunt considerați vizitatori”.

La rândul său, rectorul Academiei și Seminarului Teologic din Kiev, arhiepiscopul Silvestru, a respins acuzațiile Ministerului Culturii conform cărora Mănăstirea subînchiriază ilegal clădirile Lavrei.

Traducere: www.acvila30.ro; sursa: https://www.romfea.gr/ekklisies-ts/ekklisia-tis-oukranias/58386-layra-apagorefsan-tin-prosvasi-se-kathigites-kai-mathites-stin-theologikis-sxolis

%d blogeri au apreciat: