Lavra Poceaev va fi transferată în proprietatea Statului Ucrainean

Lavra Poceaev va fi transferată în proprietatea Statului Ucrainean

Deputații Consiliului General din Ternopol au votat pentru transferarea dreptului de proprietate asupra Lavra Poceaev către Statul Ucrainean. Aceasta s-a întâmplat, de fapt, în Sfânta și Marea Joi din Postul Mare al Paștilor, dar Lavra nu a fost informată, ci a aflat mai nou din mass-media.

Deputații și-au afirmat sprijinul, în timpul sesiunii lor, făcând apel la Primul-Ministru al Ucrainei, Yatsenyuk, potrivit presei ucrainene, și adresându-se Cabinetului de Miniștri, prin solicitarea ca proprietatea să fie confiscată Bisericii Ortodoxe a Ucrainei. Lavra nu a fost informată în legatură cu acest proiect, care vizează clădirile mănăstirii și bisericile complexului mănăstirii, decât din mass-media.

Mitropolitul de Poceaiev, stareț al Lavrei Adormirii Maicii Domnului, Episcopul Vladimir, a comentat recent pe marginea acestor fapte, în revista ucraineană „Segodnya” („Astazi”): „În Sfânta Joi, Biserica Sfântă comemorează Cina Cea de Taină și trădarea lui Iuda, care pentru 30 de banuți L-a trădat pe Hristos Mântuitorul. Aceste evenimente au avut loc în urmă cu 2000 de ani. Timpul trece, dar oamenii și faptele rămân aceiași. În 2015, în Joia Sfântă, s-a întâmplat ceva similar. Membrii Consiliului Regional, care se consideră creștini, au adoptat legi care nu sunt creștine. Ei vor să facă din Lavra Poceaiev (centru spiritual al creștinilor ortodocși) un muzeu istoric; pentru ca mănăstirea să nu mai fie administrată de starețul său și de comunitățile sale monahale, asemena celor care au fondat-o în 1240, ci de un director și de ghizi”.

www.ortodox.md via http://mitropolia.md/tradarea-lui-iuda-transferarea-lavrei-pociaev-catre-statul-ucrainean/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: