LECTURI DUHOVNICEŞTI ÎN POSTUL SFINŢILOR APOSTOLI

LECTURI DUHOVNICEŞTI ÎN POSTUL SFINŢILOR APOSTOLI

          Pentru că am fost întrebaţi ce recomandăm a se citi în acest post, răspundem în rândurile de mai jos:

 1. RUGĂCIUNI:

–     „Doamne Iisus Hristoase, miluieşte-mă” (rugăciunea de toată vremea)

–          între una şi trei catisme pe zi din Psaltirea lui David (după putere)

–          rugăciunea Sfântului Efrem Sirul cu metanii de luni până vineri

–          Acatistul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi ale tuturor celorlalţi apostoli (dintre cei 12 şi dintre cei  70) – preferabil câte unul în fiecare zi.

 1. LECTURI BIBLICE din NOUL TESTAMENT:

–          cartea „Faptele Apostolilor”

–          cele 14 epistole ale Sfântului Apostol Pavel

–          cele 2 epistole soborniceşti ale Sfântului Apostol Petru

–          restul epistolelor apostolice: I, II, III Ioan, Iacov, Iuda.

 1. LECTURI DIN „VIEŢILE SFINŢILOR”:

–          Viaţa Sfântului Apostol Petru

–          Viaţa Sfântului Apostol Pavel

–          Vieţile tuturor sfinţilor apostoli (din cei 12 şi din cei 70)

–          Vieţile Sfinţilor cinstiţi ca „întocmai cu apostolii”

       4. LECTURI DIN SFINŢI PĂRINŢI

Tâlcuirea Epistolei catre Evrei, Autor: Teofilact al Bulgariei, sf

Tâlcuire la Faptele Apostolilor, Autor: Teofilact al Bulgariei, sf.

Omilii la Epistola a II-a catre Tesaloniceni, Autor: Ioan Gura de Aur, sf.,

Talcuiri la Epistola a doua catre Timotei, Epistola catre Tit, Epistola catre Filimon ale Sfantului Apostol Pavel, Autor: Ioan Gura de Aur, sf.

Despre post, Autor: Vasile cel Mare, sf. 

Predici la sarbatori imparatesti si cuvantari de lauda la sfinti, Autor: Ioan Gura de Aur, sf.

Şi toate tâlcuirile Sfinţilor Părinţi la cărţile biblice amintite la punctul 2.

Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”

 

9 comentarii la „LECTURI DUHOVNICEŞTI ÎN POSTUL SFINŢILOR APOSTOLI

 1. Dorian

  Multumesc Ilariei si parintelui Timotei pentru raspunsuri. Imi cer iertare, nu am putut interveni , anumite lucruri importante ma tin o perioada mai departe de internet. Pr.Timotei, nu prea ar mai fi nimic de adaugat la ceea ce ati spus, ati atins esentialul. Cititi totusi articolul dement publicat de bolnavul acela in chiar prima zi de post : sf.Ioan Gura de Aur si sfinta bataie. Si nefiind de ajuns, mai inventeaza si un comentariu sub pseudonimul Bogdan, in care insceneaza lupta unui descreierat pentru „Adevar” in care chipurile lumea vrea sa-i faca rau si el se va apara macelarindu-i pe toti in viitor. Totul pentru ca cititorul dupa ce a citit articolul cu sfinta bataie care „iti sfinteste mina” si dupa ce a citit si comentariul semnat Bogdan saccsiv, sa ajunga sa-i dea dreptate si sa-l indemne : du-te frate si fa-ti dreptate ca Dumnezeu e cu tine (Doamne iarta-ma). Dupa parerea mea, unul din 3 lucruri ar trebui facut cu descreieratul acesta numit saccsiv :
  – anuntata politia sa vada putin ce se petrece acolo, tipul a mai avut tentative de omor si nu e exclus sa le repete.
  – sa nu -l mai bage nimeni in seama ci sa ne mai rugam pentru el cu mila, tipul e bolnav cu capul.
  – un sobor de preoti , totusi sa-i faca o slujba speciala , poate iese ala raul din el si isi revine.
  Iertati va rog si sa revenim la postul nostru. Ce am scris a fost doar pentru atentionare.

 2. Ilaria

  Dorian
  Fereasca bunul Dumnezeu. Omul ala are apucaturi de psihopat, cauta nebuneste citate care sa justifice ura si violenta. Palma data lui Arie a venit de la un sfint Nicolae. Pumnii si picioarele pe care vor sa le aplice secta saccsiv, de la cine vin ? de la niste bolnavi psihic. Este destul de grav ce se -ntampla acolo . Stiam ca de regula in posturi, pe saccsiv incepe sa-l arda dar nu ma asteptam la asa ceva.

 3. Ilaria

  Ai dreptate cu ultimile doua variante, sa nu-l mai bagam in seama sau varianta cu soborul de preoti. Autoritatile nu cred sa intervina pentru simplul motiv ca ele il sustin si-i dau girul. Acum cateva zile postase un comentariu in care insinua ca cineva l-ar fi amenintat cu moartea prin tortura. Dar nu a postat si cine este acela sa-l vedem si noi, poate doream sa-i luam apararea , sa intervenim pentru el si sa-l dam pe mina politiei pe cel care l-a amenintat. Insinuari si panica pentru ca cititorii sa-l aduleze , sa-l urmeze si sa-l apere. E foarte periculos sa ai un contact cu un asemenea om, te poate acuza oricand ca l-ai amenintat cu moartea. Omul vrea sa fie un mare lider, un martir si mucenic ce intra in imparatia lui Dumnezeu pe usa din dos. Post cu folos tuturor.

 4. Marian exNorvegia

  Buna seara si Doamne ajuta Ilaria, Dorian (cu care ma aud oricum foarte des) si pr.Timotei. Ma scuzati, nu am sa poposesc mult pe aici ci doar am sa punctez rapid cateva aspecte . Credeti-ma , pe subiectul boalei grave a lui saccsiv & Co m-am scarbit complet si mi-a disparut orice chef de a atrage atentia. S-a scris foarte de mult pe marginea acestui subiect, au facut-o altii, am facut-o si eu, ati facut-o si voi, deci din punctul meu de vedere, internautii au acum suficiente detalii pentru a putea discerne bine in care parte vor sa incline…..restul va decide Dumnezeu.
  Deci….delirul acesta al sau cu privire la inarmarea crestinilor sau cu „dreptul” crestinilor de a lovi cu palma si pumnii in necredinciosi si eretici, este dupa parerea mea cea mai mare dovada ca acest intrus in dreapta credinta nu cunoaste absolut nimic din ortodoxia pe care se lauda ca a cunoscut-o. Ba mai grav, este faptul ca loveste cu venin in toti aceia care il trag de urechi si ii striga : „Varule, vezi ca ai luat-o pe ulei tare de tot”. URaste si loveste in toti aceia care-i arata Adevarul. Pentru ca cel rau uraste lumina adevarului. Cauta cu inversunare citate din Biblie si sfintii Parinti care sa-i sustina boala sa psihica. A emis o groaza de enormitati pe care si eu (la fel ca altii) i le-am taxat pe diverse bloguri. I-am aratat de atitea ori bezna mintii in care se zbate si logica sa intortocheata al carei fir, daca-l urmezi vei constata ca te duce negresit la nebunie si in fundul iadului. Voi mai incerca inca o data sa-i demontez aici, foarte usor, toata logica sa bolnava cu privire la „dreptul” crestinului de a lovi in eretici, necredinciosi si chiar in dusmanii crestinismului. Asta, bineinteles cu ingaduinta adminului pe care il salut cu respect si in fata caruia imi cer iertare pentru indrazneala. Deci voi puncta simplu cateva aspecte sub forma de constatari si intrebari pornind pe firul logicii bolnave a lui saccsiv….ca sa vedem unde ne duce logica sa. O voi face, asa ca de obicei, cu exemple usoare, digerabile pentru mintea sa greoaie, caci am observat de-a lungul timpului ca daca incerci sa le explici ceva saccsivului si adeptilor sectei sale prin termeni academici, nu inteleg o iota. Trebuie explicat pe masura intelegerii lor prin exemple simple.
  Bun, deci sa-i dam drumul. Sa presupunem ca are dreptate deci prin urmare, crestinul are toata legitimitatea de a se inarma cu pistol, pm.7,62, aruncator de grenade, mitraliera de companie M66, pumnal si jungher, sabie sau topor, aruncator de flacari, pusca cu lneta, etc, totul pentru a se apara el, familia si bunurile sale impotriva leprelor (asa cum a fost saccsiv odata), si pentru ca sa se roage crestinul in liniste, sa se poata mantui linistit. Ba mai mult, conform citatelor postate de saccsiv, crestinul este chiar dator sa-l loveasca pe necredincios, eretic si ratacit, asa cum a facut sf.Nicolae sau cum ne invata sf.Ioan Gura de Aur (Doamne iarta-ma pt. citarea unor asemenea blasfemii). Deci sa presupunem prin absurd ca ar fi corect asa ceva d.p.d.v.crestinesc. Atunci il intreb si eu pe dom”saccsiv racoritul in baza acestei logici a mintii sale cretze :
  1) Asa cum zicea Ilaria, cel care l-a palmuit pe Arie a fost marele sfint Nicolae, un mastodot al ortodoxiei. Nu serios, saccsiv stie oare cine a fost sf.Nicolae ? ca poate omul crede ca a fost un amarit de pensionar nemultumit ca i s-a terminat butelia si da cu piciorul in usa administratiei financiare. Deci acela era sfintul Nicolae, dar cine esti tu saccsiv sa dai cu pumnul intr-un eretic ? Cine iti permite asta si cine te avizeaza ? In ce calitate il lovesti tu pe eretic ? in calitate de sfint sau de om induhovnicit ? cine iti da calitatea de om induhovnicit ? cine te atesta ca ai ajuns la masura marilor virtuti din moment ce si marii sfinti ajunsi la vrednicia vederii aratarilor dumnezeiesti, ei se considerau praf si pulbere, hoti si tilhari ? Acest drept ti-l da doar faptul ca esti crestin botezat ? ca ai facut puscarie precum sfintii inchisorilor ? Pai aceia au facut puscarie pentru Adevar, tu ai facut puscarie pentru infractiuni de drept comun.
  2) Daca tu sau un nebun din secta ta afirma ca are dreptul la a lovi un eretic , atunci ce ar trebui sa faca un adevarat credincios ? ar trebui sa-l casapeasca pe eretic ? ce ar trebui sa faca un preot oarecare ? ar trebui sa-l injunghie pe eretic ? dar ce ar trebui sa faca un pustnic cu viatza sfinta ? cred ca ar trebui sa puna mina pe kalashnikov si sa-i ciuruiasca pe toti ereticii :)) repet, urmand firul logicii tale plina de scurtcircuituri (stiu ca citesti cu spume la gura).
  3) Daca in viziunea ta si a bolnavilor sectei tale, crestinii au dreptul si trebuie sa loveasca ereticii cu palma, pumnii, picioarele sau ranga ori chiar cu armele, pentrua „apara” adevarul si pentru a se apara ei insisi, atunci te intreb si eu Marite Intunecate Saccsiv, la ce bun toata jertfa crestinilor din trecut care urmau pe Hristos nedeschizand gura lor in fatza calailor ? daca, crestinii zilelor noastre sunt smecheri si pot lovi ereticii si necredinciosii inseamna ca, crestinii timpurilor trecute au fost probabil niste fraieri ca s-au lasat loviti, chinuiti si torturati de eretici si necredinciosi. De ce nu or fi pus si ei mina pe arme sau sa loveasca cu pumnii in eretici, habar nu am si habar nu ai nici tu frate intunecate saccsiv :))
  4) Spui cu atita indrazneala diavoleasca…..Doamne iarta-ma…..ca si Iisus a pus mina pe bici (nebunie preluata de tine de la copilul ala bolnav Stop Rfid pe care tu l-ai pervertit si l-ai stricat). Intradevar Iisus a pus mina pe bici cand a intrat in Templu. Saccsiv, tu ai citit vreodata Biblia sau doar ne-ai mintit cu nerusinare ? Eu cred ca ne-ai mintit ca sa ne prostesti. Spune-mi te rog si ce a facut Hristos cu biciul ? Pe cine a lovit cu biciul ? daca se consemneaza in vreun loc din Noul Testament ca a lovit efectiv pe cineva cu biciul arata-ne si noua capitolul respectiv, poate l-am sarit noi din neglijentza.
  5) Daca totusi Iisus a pus mina pe bici in Templu, el totusi era Hristos. Tu sti cine a fost Hristos ? Corect, era Dumnezeu Fiul, dar tu cine esti sa pui mina pe bici sau sa dai cu pumnul in eretic ? unde ne-a invatzat Mintuitorul asa ceva ? daca ne-ar fi indemnat la asa ceva, oare nu se contrazicea pe Sine cand ne invatza sa intoarcem si obrazul vrajmasului ? sa-i dam si camasa ? ba chiar sa-l si iubim ? Tu ai citit vreodata din sfintele Scripturi ? ai inteles macar o iota de acolo ?
  6) Daca Hristos a pus mina pe bici impotriva ereticilor si chipurile ne arata astfel sa facem si noi la fel (dupa mintea ta strimba), atunci de ce s-a lasat Hristos prins in Gradina Ghetsimani ? de ce la avertizat pe sf.ap.Petru sa bage sabia la loc in teaca ? De ce s-a lasat batjocorit si batut de soldati ? de ce nu a ripostat ? de ce s-a lasat rastignit pe Cruce ? de ce nu i-a spulberat pe vrajmasi ca doar era Dumnezeu Atotputernic si i-ar fi putut strivi intr-o clipa ? De ce sfintii din vechime care dobandisera puteri prin Har incat puteau sa-i trazneasca pe vrajmasi, nu au facut-o niciodata ? Dumnezeu la- dat in mainile lui David pe Saul, prigonitorul sau de moarte si David il putea ucide in timpul somnului, dar a zis : cum Doamne sa-l ucid pe imparatul, unsul Tau ? sa fi fost oare naiv David ? tu in locul sau ce-ai fi facut saccsiv ? dar mai bine nu-mi raspunde la intrebarea asta, nu vreau sa ma eclipsezi :))
  7) Pina la urma ce doresc cu adevarat „crestinii” cre vor sa foloseasca armele ori sa loveasca necredinciosii ? Vor sa curetze lumea de „lepre” ca sa poata trai linistiti si „crestineste ” ? sa se roage si sa faca faptele bune nederanjati de nimeni ? sa traiasca in lumea asta fericiti , linistiti si bucurosi asa ca intr-un Rai ? pai atunci intr-o astfel de lume, la ce si-ar mai dori crestinul Raiul cel frumos al lui Dumnezeu ? este firesc sa ne dorim un rai pamintesc linistit si nestingherit apoi sa avem dreptul si la Imparatia lui Dumnezeu ? atunci la ce mai folosesc patimile cele care te curata pentru Imparatia lui Dumnezeu ? Este ca si cand iti doresti sa fi un mare erou intr-un razboi pe care sa nu-l porti niciodata (pe logica ta nebuneasca).
  8)Si ultima dovada ca logica ta bolnava se bate cu ea insasi ….ai postat o filmare cu decapitarea unui tunisian. Ca o fi crestin sau nu, ca o fi bine sau nu, eu nu-mi permit sa ma pronunt, asta e la aprecierea preotilor ortodocsi. Dar vazand cum il ridici in slavi pe acel om decapitat, care poate a suferit un martiriu pentru credintza, nu faci decat sa-ti dai singur cu pumnii in gura deoarece tu sustineai necesitatea ripostei crestinilor in fatza ereticilor, necesitatea de a-i lovi pe necredinciosi sau inarmarea crestinului pentru a se apara. Pa firul logicii tale martziene , acel om probabil ca a facut o grava eroare incat a ramas nemiscat in fatza atacatorilor sai si nu a ripostat . Daca era inarmat poate ca nu-l mai decapitau nemernicii aceia. Dar sti ceva Vasile ? nu stiu de ce, mie ceva imi spune ca tu exact asta ai vrut sa si dovedesti….anume ca daca acel om ar fi fost inarmat, asa ceva nu s-ar fi intimplat si el putea deschide focul impotriva atacatorilor, aparindu-se. De fapt tu nu ai postat acel filmuletz pentru a arata o mare virtute ortodoxa…mucenicia…..ci ai facut asta pentru a induce frica si teroarea in inimile slabe si lipsite de credintza ale sectantilor tai care vazind asemenea imagini, sa se cutremure si sa slabeasca in credintza, caci asta se intimpla la cei nepregatiti duhovniceste, apare deznadejdea si frica. Ba mai mult, le subtilizezi ideea ca a riposta sau a se inarma, este un lucru necesar…de ce sa se mintuiasca lasindu-se torturati pentru Hristos, cand ei se pot mantui lovind sau impuscand pentru Hristos ? Nu stiu cum gresesc eu de fiecare data incat sa-ti patrund in logica aia bolnava si sa-ti inteleg intentiile meschine.
  Tare mi-ar place sa-mi raspunzi la aceste intrebari-provocari dar asa ca de obicei, nu o vei face, facand iarasi dovada ca nu esti barbat. De fapt, de fiecare data cand iti scriu un comentariu care intra direct la spam, iti reamintesc ca tu nu esti barbat ca sa poti avea o discutie, o lupta ideologica cu demnitate si onoare. La fel vei proceda si acum pentru ca nu stiu cum ai putea raspunde la asemenea intrebari ce-ti dovedesc logica bolnava.
  @ Parinte Timotei
  spuneati de Stop Rfid ca este unul din cei mai bolnavi din secta lui saccsiv iar asta se datoreaza in mare masura si lui Vasile racoritul care ii da tot girul si-l incueajeaza la sminteli. Aveti dreptate, iar eu cand atrageam atentia anul trecut asupra faptului ca acest copil fara minte este intentionat incurajat de saccsiv, toata lumea ma acuza de rea vointza pe mine. Sa stiti ca nu este el singurul pervertit din acea secta. Sunt mai multi, unii intrati acolo nevinovati, altii fac parte din echipa lui care posteaza de multe ori sub mai multe nickuri. Un alt caz clinic este cel al comentatorului „un_mare_k………pardon….un_mare_pacatos_mincinos_monstruos_plangacios. Acela dupa parerea mea, l-a intrecut in idiotenie pe Stop Perfid incat se crede miezul din dodoasca si are misiunea de a da copy paste din articolele aparute in Grecia sau Rusia transferindu-le pe blogul saccsiv dupa ce in prealabil a incercat intr-un mod jalnic sa le traduca prin intermediul Google-Translate si bineinteles modificandu-le in spiritul prostiei si a panicii care trebuie indusa tuturor sectantilor de acolo. Are impresia ca face ceva maretz iar saccsiv il incurajeaza mangaindu-l pe crestet. Odata scrisese demential ca el viseaza de cand era mic mititel ca va lupta si va muri pe front aparind Romania de dusmani iar cu ultimile puteri inainte sa moara ciuruit de gloantze, va striga la Dumnezeu : Doamne , apara acest popor de……in fine, mi-e scarba sa mai citez. Va dati seama ca el cand era mic, a inteles de pe atunci ca Romania are dusmani. Totusi, pe cand era el mic, in tara era liniste si mai multa pace, oamenii mai linistiti si parca mai credinciosi. cu toate astea, el mic fiind si Romania fara dusmani fiind, el isi dorea totusi sa ajunga sa lupte pe front cu dusmanii…..deci in viziunea unor asemenea bolnavi psihic, romania daca nu ar avea dusmani si ar trai in liniste si pace, ei bine, ar trebui inventati dom-le dusmanii ca sa aibe si nebunii astia impotriva cui sa lupte pe front :)) Altadata zicea ca mic mititel fiind, participa alaturi de mii si mii de basarabeni si romani la marile manifestatii de la Prut unde, el statea cu piciorusele in Prut si striga : UNIRE, UNITE, UNIRE. Am ras cu lacrimi cand am citit asa ceva. Deci va imaginati ca el mic fiind, stia si ce striga acolo ca doar era toba de istorie. Alte ori preia un articol de pe siturile grecesti si striga nebuneste sa-si faca lumea provizii ca acuma gata, incepe razboiul, ca si el si-a facut provizii de lunga durata ca sa supravietuiasca razboiului…chstii de inducere a panicii. Pai daca vrea sa fuga din fatza razboiului avind si provizii alimentare (sa vedem cat ii vor ajunge), atunci cine mai lupta pe front ranit de moarte si strigand cu ultimile puteri : Doamne iarta-ma ca sunt un mare pacatos si mincinos ? :))
  Cel mai revoltator lucru in ziua de azi este prostul care dupa ce ca este prost, vrea cu ambitie sa-si etaleze prostia in mod public.
  Cam asta am avut de zis….multumesc pentru gazduire si iertare pentru spiritul de gluma in care am postat comentariu si pentru orice considerati ca este nepotrivit. Va rog totusi sa publicati comentariul….este primul si ultimul pe care il postez pe blogul dumneavoastra….nu doresc sa intunec aici facand apologia lui saccsiv si filozofia batzului de chibrit. Inchei aici spunind si eu la unison cu ceilalti comentatori : pacat ca preotii nu intervin sa vorbeasca limpede si curat in spiritul Adevarului combatind si dand o palma sub forma cuvintului acestor surpatori si vanzatori de idei si iluzii. Iata ce se intimpla si la ce asistam atunci cand parintii si preotii tac si ingaduie asemenea mizerii : apar saccsivii si apologetii care se substituie bisericii ortodoxe. Inca odata iertati-mi dezamagirea. Doamne ajuta !

 5. Dorian

  @Marian
  Nu va raspunde la aceste intrebari pentru ca nu are cum. Ca sa-ti raspunda corect, ar trebui sa se combata pe el insusi. Secta aceasta este mult mai rea decat o secta traditionala asa cum o stim noi (martorii, penticostalii, adventistii). Tu il intrebi in ce calitate isi permite sa loveasca un eretic ! pai atunci cand publica un articol si-i numeste pe alti oameni „niste lepre sau scursori” , automat, omul s-a urcat singur pe un piedestal al perfectiunii de unde se considera un sfant indreptatit sa priveasca la altii cu ura si sa-i loveasca. Cat de scarbos poti fi cand ii faci pe altii scursori. Este un alt imbecil G-man care spune : fratilor, sa nu ne pierdem discernamintul ! ei chiar cred ca au discernamint. Eu cred ca la un moment dat in viata, toti am fost scursori, unii mai mult (ex.saccsiv) altii mai putin dar toti am fost si poate ca vom mai fi, nu se stie. Ma intreb, cand saccsiv era o scursoare mare si facea tot felul de nelegiuiri provocand suferinta oamenilor, oare nu era bine ca vreun crestin sa se fi inarmat si cand il vedea pe saccsiv ca se apropie de poarta sa ,sa-l fi ciuruit exact asa cum abereaza el acum ? daca ar fi fost asa, astazi aceasta iuda nu ar mai fi postat mizerii pe un blog. L-as fi apreciat cat de cat daca ar fi avut curajul sa spuna raspicat : „fratilor, imi mentin in continuare ideea cu inarmarea crestinilor si folosirea fortei in fata leprelor si recunosc ca si eu cand eram scursoare interlopa si provocam suferinta crestinilor, ar fi trebuit sa fiu mierlit , dar ce sa fac daca acei crestini au fost fraieri ” . Dar asta nu se pune, ca daca incerca crestinul sa-l mierleasca pe saccsiv-lepra, atunci crestinul era rau si nu mai urma lui Hristos. Dar, sa-i lasam in plata Domnului. Daca parintii si preotii nostrii nu vor sa intervina si sa faca lumina spulberand secta aceea, atunci de ce s-o facem noi ? Cea mai buna idee este cea a Ilariei : este bine ce se intimpla acolo , deoarece se intimpla o cernere cumplita. Este un filtru creat de gruparea saccsiv prin care fiind atrasi multi naivi, cad in capcana. Doar cativa inteleg intr-un tarziu ce se intimpla, se strecoara prin sita si trec. Cei mai multi o iau razna si cad unul dupa altul. Ca se poate intimpla ca la un moment dat puhoaie si puhoaie de popor imbecilizat sa cada in capcanele lor, este foarte adevarat. Ca exista pericolul ca aproape un popor intreg imbecilizat sa fie cernut si sa treaca la paranoia lui saccsiv, este adevarat. Daca parintii neamului nostru nu vor sa faca lumina, atunci ramine totul la mila lui Dumnezeu. Ma retrag si eu acum pentru alte lucruri.
  Marian, noi mai tinem legatura. In rest, post cu folos tuturor si ma iertati si pe mine . Doamne ajuta !

 6. Cristina

  Chiar nu stiati ca cel ce detine blogul „Moarte Lumii Noastre” si se semneaza „deveghepatriei” posteaza pe blogul saccsiv sub mai multe pseudonime printre care si un_mare_pacatos ?
  I-ati bulversat cu aceste comentarii si simtindu-se cu musca pe caciula, si-au dat o mina de ajutor (ca intre frati) deturnind imediat discutiile catre alte nimicuri cum ar fi ” de partea cui vom lupta in razboi?”
  Aveti dreptate, cei care ati scris. Atita prostie nu am vazut niciodata. Sa intrebi asa ca in poveste, daca va cadea borcanul cu dulceata in capul copilului, noi ce vom face. In loc sa se intrebe, cum sa ne mantuim sufletele, ce fapte duhovnicesti sa facem, cum sa ne rugam si sa cerem iertare de la Domnul pentru faptele noastre amare , ei se gandesc cu cine vor lupta in razboi. Aceasta seamana cu o fumigena aruncata sa deturneze atentia cititorilor de la ce s-a scris aici. Un_mare_pacalici s-a simtit cu musca pe caciula. Oricum felicitari, comentarii excelente. Din fericire, vad ca nu au inebunit toti oamenii din tara asta. Si din fericire, situatia reala este cu totul alta si ar trebui sa multumim lui Dumnezeu pentru ceea ce avem acum , ca inca este pace, avem ce minca si ne putem ruga, nu ne impiedica nimeni sa mergem la biserica. In loc sa asteptam si chiar sa ne dorim razboaie, cipuri, torturi si lupte imaginare asa cum promoveaza acesti scelerati.

 7. Cristina

  Si inca ceva. Iata Romania minunata care adora oamenii certati cu legea si borfasii de joasa speta. Citisem si eu indignata cum a fost luat la rost un preot care a incercat sa le explice ca se greseste cumplit cu muzica hip hop „ortodoxa”. Rar mi-a fost dat sa vad atita nesimtire si rautate la acei tineri psihopati (printre ei si multi securisti de-ai lui saccsiv). Parintele era nestiutor si trebuia sa-i asculte pe ei, parintele nu stia nimic, ei stiau tot, il acuzau de fel de lucruri inchipuite. Pentru neascultarea de parintii naturali si de parintii duhovnicesti, mari pedepse vor veni peste noi (in nici un caz Noul Ierusalim asa cum am mai citit pe internet). Vai de sufletele noastre.

 8. Dorian

  @Cristina
  Stai linistita ca stiam cine este un_mare_pacalici, am mai scris aici pe blog. Da, au deturnat discutia si din motivul descris de tine dar si pentru trafic incat ei spera sa apara iarasi certaretii care unii sunt de partea Rusiei , altii de partea Vestului. Intradevar, este o mare prostie sa te gandesti ce vei face in razboiul care nu se stie cand va veni, sau ce vei face pe timpul lui antihrist in conditiile in care nu esti sigur daca maine sau la noapte ai putea muri si te vei prezenta in fata scaunului de Judecata a lui Hristos pentru a da socoteala pentru pacatele tale. De aici reiese atitudinea de secta apocaliptica. Ei se chinuiesc de zor sa gaseasca solutii pentru trecerea cu bine a apocalipsei si a marilor dureri ce vor veni (sa fenteze apocalipsa) dar nu il aud pe Dumnezeu care le striga intr-una : „nebunilor, lasati apocalipsa si razboiul ca Eu am putere asupra lor, dar daca la noapte va voi cere sufletele voastre, ce raspuns veti da pentru pacatele voastre grele si vremea pierduta in desertaciuni ? iadul si-a deschis gura ca sa va inghita, se pregatesc Scaunele de Judecata pentru judecata sufletelor VOASTRE si a faptelor din viata voastra si voi va ganditi nebunilor cum sa infruntati durerile apocalipsei trimise de MINE pentru pedepsirea si curatirea voastra ? in loc sa varsati lacrimi si sa faceti faptele vrednice de pocainta atita cat va mai dau vreme ca sa Ma milostivesc de voi si sa nu va trimit in focul vesnic.”
  Da Cristina, din fericire nu toti oamenii au luat-o razna si multumim lui Dumnezeu, situatia in viata reala este alta decat se creaza impresia in virtual. Lumea merge la biserica, sfintele Taine lucreaza cu putere, si asa cum este Romania , totusi situatia este una buna si favorabila daca stai sa analizezi la rece. Este o libertate mult mai mare decat in alte tari, ai totusi spatiu de miscare daca te duce capul sa faci ceva, sa deschizi o mica afacere. Ceea ce in alte parti e aproape imposibil. Exista dupa informatiile noastre multi romani care se intorc in sfirsit din strainatate sa-si deschida mici afaceri de familie , intelegand in sfarsit ca acei bani munciti in afara nu trebuiesc aruncati pe haine, masini si electronice ci trebuiesc investiti acasa cu cap. Privesc la acesti imbecili care se uita in gura lui saccsiv pierzand vremea si plangandu-se de orice, in loc sa se sfatuiasca ce sa faca pentru a se ajuta sa-si deschida ceva in asociatii. Mai ales in agricultura , zootehnie, mestesuguri si multe altele. Este un spatiu fantastic de miscare dar imbecilii nu au ochi sa vada aceasta, stau si se plang ca vin strainii sa cumpere teren agricol si sa faca productie. Este corect ! nelucrarea pamintului este o crima si daca tu esti lenes , prost si stai tota ziua la barfe pe un blog al unui infractor, mai bine sa vina un strain cu chef de treaba care se bucura de libertatea gasita la noi si care sa produca. Si tu ai sa cumperi apoi produse de la el, la pretul fixat de el. Ca prostia, paranoia si clevetirea costa scump. Ei si-ar dori saracutii sa faca ceva dar isi pun problema ca vine cipul si ei isi vor pierde averile, terenurile si bunurile la care vor trebui sa renunte. Doamne, unde s-a rasturnat caruta cu prostie !!

 9. Ilaria

  Da, in cazul unui razboi, noi cu cine luptam, de partea Rusiei sau de partea Vestului ? Exact ca in Caragiale : hic ! si eu cu cine votez coane Fanica ? hic ! Eu cred ca I.L.Caragiale a fost cel mai mare patriot intrucat nu a adaugat si nu a imputat nimic poporului roman ci l-a descris ca nimeni altul in toata splendoarea sa. Pai daca vom alege cu cine sa luptam asa cum alegem la votare in functie de cine da mai multi mici, carnati si bere, eu cred ca vom fi de partea Rusiei care ne va aduce tone de vodka. Hot-dog-urile americanilor zgarciti nu ne pot satisface.
  @ Marian
  Iti multumesc ca ai raspuns chemarii mele. Daca ai decis ca nu ramai aici cu noi, iti respect decizia. Ai lansat o „torpila” de mare tonaj care si-a atins tinta.

Comentariile sunt închise.