Lucrările la Catedrala „Sfânta Sofia” din Varşovia continuă (FOTO)

Polonia 1

Lucrările la Catedrala „Sfânta Sofia” din Varşovia încep să prindă contur. Mai multe imagini postate, în data de 12 august 2016, pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe a Poloniei arată stadiul lucrărilor la biserica-simbol a ortodocşilor polonezi.

Piatra de temelie a locaşului de cult a fost aşezată în data de 05 decembrie 2015, slujba de sfinţire fiind oficiată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului.

La aceea dată, Sanctitatea Sa Bartolomeu a făcut referire la prototipul catedralei, care se află acum în Turcia musulmană, spunând că Sfânta Sofia nu este un muzeu, nici o moschee, ci a fost întotdeauna și încă este o Catedrală Ortodoxă în zidurile căreia îngerii se tânguiesc în tăcere și înalţă rugăciuni către Dumnezeu.

 

Noua Catedrală din Varșovia are valoare de simbol pentru polenezi. Potrivit Preafericitului Părinte Sava, Mitropolitul Varșoviei și al întregii Polonii, Catedrala Sfânta Sofia va fi un monument în cinstea refugiaţilor ortodocși din anul 1915, mucenici din zonele Chełmska și Podlasie, victime ale Acţiunii Vistula (Wisła), din satul Furmanów și în cinstea tuturor celor care au suferit și și-au dat viaţa pentru Ortodoxie”

Construcţia Catedralei reprezintă o premieră pentru Polonia, aceasta fiind prima biserică ortodoxă care se construieşte în Varşovia în ultima 100 de ani. Aceasta va avea 37 m lungime, 30 m lăţime şi 22 m înălţime.