MĂNĂSTIREA ZOGRAFU AMENINŢĂ CU ÎNTRERUPEREA POMENIRII PATRIARHULUI ECUMENIC BARTOLOMEU

ÎN MĂNĂSTIREA ZOGRAFU, NU S-A UITAT MASACRUL MONAHILOR DE CĂTRE ROMANO-CATOLICI ŞI-L AMENINŢĂ PE PATRIARHUL ECUMENIC CU ÎNTRERUPEREA POMENIRII LUI

          Recent s-a aflat că Sfânta Mănăstire Zografu din Sfântul Munte a reacţionat foarte dinamic faţă de acordurile Patriarhului Ecumenic Bartolomeu cu Papa Francisc la Ierusalim. A pregătit şi a trimis şi o scrisoare în legătură cu aceasta către Sfânta Epistasie a Sfântului Munte, in care arata puternicele ei dezacorduri şi avertizează că dacă Patriarhul Ecumenic nu-şi schimbă poziţia faţă de papistaşi, va întrerupe pomenirea lui. Faţă de acordurile respective reacţionează şi alte zece sfinte mănăstiri, dar nu ajung până în punctul de a ameninţa cu întreruperea pomenirii Patriarhului Ecumenic. Lucrul acesta se explică prin faptul că Sfânta Mănăstire Zografu a cunoscut cel mai mare masacru al monahilor ei de către latini (romano-catolici) sub Patriarhul Vekkos. Şi, aşa cum a spus un monah aghiorit, „unii în Sfântul Munte au uitat chinurile şi masacrul din Sfânta Mănăstire Zografu, dar monahii zografiţi şi egumenul lor nu”.

          Ce s-a întâmplat însă sub latini (romano-catolici) în timpul Patriarhului Vekkos în Sfânta Mănăstire Zografu?

          CLICK aici:

https://acvila30.ro/22-septembrie-cei-26-de-mucenici-de-la-zografu/

https://acvila30.ro/22-septembrie-prinos-de-pomenire-si-rugaciune-catre-maica-domnului-si-catre-sfintii-mucenici-de-la-zografu/

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: AMEN.GR

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Un comentariu la „MĂNĂSTIREA ZOGRAFU AMENINŢĂ CU ÎNTRERUPEREA POMENIRII PATRIARHULUI ECUMENIC BARTOLOMEU”

  1. Sunt total de acord cu decizia călugărilor! Unirea cu Roma trebuie să se facă pe motive de unitate dogmatică, cultică și canonică și nu pe motive impuse din afara Bisericii, de uneltele lui Antihrist, de artizanii Noii Ordini Mondiale!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: