Masă rotundă pe tema reconcilierii în Ucraina

Masă rotundă pe tema reconcilierii în Ucraina

 

Ierarhii Bisericii Ortodoxe din Ucraina şi-au manifestat îngrijorarea în legătură cu situaţia tensionată din Ucraina şi cu manifestaţiile ample de protest ale societăţii civile din această ţară împotriva suspendării tratativelor Ucrainei de asociere cu Uniunea Europeană.

 

În 11 decembrie a avut loc o masă rotundă la Kiev, unde au participat Leonid Kravciuk, Leonid Kutchma, foşti preşedinţi ucraineni, şi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe şi ai media.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Vladimir, Primatul ortodox al Bisericii Ucrainei şi Mitropolit de Kiev, Arhimandritul Pavel, Superiorul Lavrei Peşterilor din Kiev a luat parte la această reuniune.

El a chemat întreaga societate ucraineană la dialog şi înţelegere, la reconciliere şi respect reciproc. El a făcut apel la unitatea poporului ucrainean şi a spus că nicio schimbare nu va fi efectivă dacă nu se va face în noi înşine. El a condamnat violenţa manifestată în aceste zile, atât a unor protestatari care au aruncat cu pietre în poliţişti, cât şi a forţelor de ordine care i-au bătut pe manifestanţi.

traducere şi adaptare: Iosif Agaton pentru http://www.doxologia.ro
sursa: http://www.orthodoxie.com 

%d blogeri au apreciat: