MII DE PELERINI LA MOAŞTELE SFÂNTULUI LUCA AL CRIMEEI ÎN MĂNĂSTIREA MAICII DOMNULUI – DOVRA (VERIA, GRECIA)

Mii de pelerini în Sfânta Mănăstire a Maicii Domnului – Dovra

Joi, 10 mai după-amiază, Sfânta Mănăstire a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Dovra din Veria a fost invadată de aproape două mii de credincioşi, care au venit din oraşul Larisa pentru a se închina la moaştele izvorâtoare de har ale Sfântului Luca, Medicul şi Făcătorul-de-minuni, însoţiţi de Arhipăstorul lor, Înaltpreasfinţitul Ignatie şi mulţi clerici ai Sfintei Mitropolii de Larisa.

A fost oficiată o vecernie arhierească, condusă de Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Larisa, kyr Ignatie, iar în continuare a avut loc binecuvântarea pâinilor [slujba Litiei] în exteriorul bisericii Sfântului Luca Medicul, aflate în construcţie.

Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Veria, kyr Panteleimon, în scurtul său cuvânt de salut, le-a urat bun venit pelerinilor din Larisa şi a mulţumit Arhipăstorului lor, kyr Ignatie că a ales Mănăstirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu – Dovra pentru pelerinajul lor anual cu ocazia încheierii anului catehetic.

În continuare a vorbit ÎPS Mitropolit de Larisa, kyr Ignatie.

După aceea, părinţii Sfintei Mănăstiri au oferit trataţii tuturor pelerinilor.

Acest pelerinaj a avut loc în cadrul „Cercurilor de studiere a Sfintei Scripturi” ale Sfintei Mitropolii de Larisa şi Tyrnavos.

Traducere:  https://acvila30.ro, sursa: romfea.gr

dovra

%d blogeri au apreciat: