MINUNATE INTERVENŢII ALE LUI DUMNEZEU – MULŢUMIRI ALE LUPTATORULUI IERARH, PĂRINTELE AUGUSTIN KANDIOTIS (II)

MINUNATE INTERVENŢII ALE LUI DUMNEZEU – MULŢUMIRI ALE LUPTATORULUI IERARH, PĂRINTELE AUGUSTIN KANDIOTIS (II)1964
În fotografie: Părintele Augustin iese din Spitalul “Evanghelismos”.

La vârsta de 57 de ani, predicatorul de atunci al Atenei, părintele Augustin Kandiotis, a intrat în Spitalul “Evanghelismos”, pentru o mică intervenţie. Suferea de infecţie clinică, iar febra i s-a ridicat la 40 şi 40,5 de grade. Zilele treceau, dar febra nu scădea. Injecţiile creau abcese. El însuşi ne spunea: “Am încă în trupul meu cicatrice de la injecţii”. Medicii de la “Evanghelismos” au făcut ce au putut, dar n-au putut să-i ofere niciun ajutor.
Trei profesori universitari au făcut conferinţă, dar apoi şi-au ridicat mâinile în sus şi au spus mulţimii care aştepta neliniştită în afara Spitalului “Evanghelismos”: “Doar Dumnezeu dacă va face ceva. Noi nu putem să-i oferim nimic”. Au hotărât până şi ora morţii: la 12, miezul nopţii. Directorul Spitalului “Evanghelismos” a trimis un medic tânăr să fie alături de el până îşi va da duhul.
Gheronda îşi amintea de această întâmplare şi ne spunea: “Îl vedeam pe medicul care nu pleca de lângă mine şi mă nedumiream. I-am vorbit despre veşnicie şi acela mă privea cu nedumerire”.
DUMNEZEU INTERVINE.
Însă la 12, miezul nopţii, în ceasul în care medicii aşteptau să plec din lumea aceasta, m-a cuprins nişte frisoane puternice, iar febra a scăzut brusc de la 40 la 36 de grade. Când tânărul medic a văzut asta, a dat telefon directorului spitalului “Evanghelismos” care se afla acasă. Acesta nu a crezut. “Pune-i din nou termometru!” – i-a spus. Directorul a venit imediat de acasă şi când l-a văzut fără febră, a dat dispoziţie să scoată toate aparatele şi serurile la care era cuplat. A spus: “Nu mai trebuie nimic! Asta este o minune!”
Această minune a văzut-o şi un pustnic din Sfântul Munte.
Unul din medicii de la “Evanghelismos” a vizitat Sfântul Munte, imediat după vindecarea părintelui Augustin, iar un pustnic, care aflase că lângă schitul lui se află un medic din Atena, a vrut să-l vadă.
Părintele căuta să afle dacă ştia ceva despre părintele Augustin Kandiotis, care în acea perioadă era predicator în Atena.
I-a descoperit următorul lucru minunat: L-a văzut în vedenie pe părintele Augustin mort. Un înger însă, l-a prins de mână şi i-a spus: “Scoală-te! Nu mă lasă rugăciunile fiilor tăi duhovniceşti să te iau”. Iar când i-a spus medicului timpul şi ora, acesta s-a minunat, pentru că era exact momentul în care febra căzuse.

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară “Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, cf. http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=14482)