MITING PENTRU PATRIARHUL MOSCOVEI ŞI PENTRU BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ (PHOTO)

diadilosi

Miting pentru Patriarhul Moscovei şi pentru Biserica Rusă


Duminică, 22 aprilie 2012

O demonstraţie de masă pentru Patriarhul Moscovei şi a toată Rusia, kyr Kirill, şi pentru Biserica Rusă a avut loc sâmbătă seara la Moscova. 

Sute de motociclete, automobile, biciclete şi oameni s-au revărsat pe străzile Moscovei, care erau împodobite cu baloane cu iniţialele HV (Hristos Voskrese – Hristos a înviat).

Procesiunea a format o coadă de mai mulţi kilometri fără să se creeze nici cea mai mică problemă.

„Credinţă, Biserică, Patrie!” şi „Pentru Patriarh şi Biserică!” au fost lozincile demonstranţilor paşnici.

„Trebuie să susţinem Biserica, deoarece nu mai suportăm ca unii atei să lupte împotriva ei”, a spus conducătorul manifestaţiei A. Zaldostanov.

Protoiereul Vsevolod Ciaplin, comentând această acţiune, a declarat printre altele: „Sunt deosebit de bucuros că oameni de diferite profesii au organizat această manifestaţie pentru credinţă şi adevărul lui Dumnezeu. În acest mod se împotrivesc valului de ură faţă de Biserică”.

De menţionat că manifestaţia a avut loc cu o zi înainte de rugăciunea generală împotriva profanării bisericilor şi a sfintelor locuri de închinare, care va fi oficiată în Catedrala Moscovei şi în întreaga Rusie.

Anterior, Patriarhul Moscovei a declarat că „trăim o puternică tendinţă anti-bisericească, precum atacuri asupra bisericilor, minciuni, calomnii, profanări şi, în sfârşit, cazul celebru cu formaţia de muzică rock din Catedrală”.

diadilosi1

diadilosi2

diadilosi3

diadilosi4

TRADUCERE: https://acvila30.ro; SURSA: ROMFEA.GR