Mitropolia Munteniei si Dobrogei cere Primariei Capitalei inlocuirea capacelor cu stema Bucurestiului deoarece pe aceasta se afla crucea si oamenii "o calca in picioare"

Mitropolia Munteniei si Dobrogei cere Primariei Capitalei inlocuirea capacelor cu stema Bucurestiului deoarece pe aceasta se afla crucea si oamenii „o calca in picioare”

.

.

Mitropolia Munteniei si Dobrogei cere municipalitatii inlocuirea capacelor cu stema Bucurestiului cu altele pe care sa nu fie reprezentata Crucea. Pe stema Capitalei apare de doua ori crucea, o data in gura acvilei, iar a doua oara in mana Sf. Dimitrie. Potrivit publicatiei b365, vicarul preot Ioan Iordache a solicitat acest lucru municipalitatii deoarece considera ca imprimarea stemei pe capacele de canalizare permite ca mii de bucuresteni sa calce in picioare zilnic Sfanta Cruce.

Solicitarea Mitropoliei Munteniei si Dobrogei a fost luata in discutie in cadrul Consiliului Stiintific Consultativ din cadrul Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic. Membrii Consiliului vor cere Directiei Utilitati din cadrul Primariei Capitalei sa nu mai permita pe viitor fabricarea unor capace pe care sa se regaseasca Sf. Cruce, cele montate deja ramanand insa la locul lor.

Sursa: Hotnews.ro