Mitropolitul Andrei de Konitsa despre arestarea preventivă a egumenului Efrem

25/12/2011:

Mitropolitul Andrei de Konitsa despre

arestarea preventivă a egumenului Efrem

*

SFÂNTA MITROPOLIE
DE DRIINOUPOLE, POGONIANI ŞI KONITSA

Nr. prot. 108
Delvinaki, 24 decembrie 2011

COMUNICAT DE PRESĂ

ÎPS Mitropolit de Driinoupole, Pogoniani şi Konitsa k. ANDREI a făcut următoarele declaraţii:

„Cu consternare am aflat din mass-media că s-a luat decizia închiderii în temniţă a Ieromonahului Efrem, egumenul Sfintei Mari Mănăstiri Vatopedi din Sfântul Munte, pentru cunoscutul şi faimosul caz.
Nu cunosc temeiul hotărârii respective. Spun însă că înaintea praznicului Naşterii Domnului şi, în general, a sărbătorilor Dodekaimeron-ului, a-l închide pe egumen ca pe un răufăcător obişnuit constituie o acţiune care este îndreptată în principal împotriva Bisericii şi, desigur, împotriva Sfântului Munte, spre marea bucurie a luptătorilor împotriva Bisericii…
Dar când sunt nenumăraţi escrocii, cei care tâlhăresc banul public, desfrânaţii, depravaţii, angrosiştii de narcotice, când hoţi şi bandiţi circulă liberi în societate, continuându-şi, aproape nederanjaţi, munca lor dezastruoasă, justiţia se oboseşte cu un călugăr? Şi, în sfârşit, dacă monahul respectiv a făcut unele tranzacţii cu reprezentanţii statului, asta s-a întâmplat – după cum toţi ştiu – pentru a beneficia de anumite resurse şi pentru a întreţine marea mănăstire Vatopedi cu un număr mare de fraţi (peste 120) şi pelerini, care într-un număr compact inundă la modul propriu mănăstirea, unde li se oferă nu numai ajutor duhovnicesc, dar şi hrană şi ospitalitate zilnic.
Statul să fie atent şi să nu provoace sentimentul religios al poporului. Îi sunt de ajuns sărăcia şi nefericirea, pe care i le-au provocat politicienii nebuni şi incapabili. Vremurile sunt grele şi viclene. Neamul are nevoie, mai presus de toate, de unitate şi concordie, care însă nu se dobândesc cu astfel de metode. Să stăm bine”.

(Din partea Sfintei Mitropolii)

(traducere:  Frăţia Ortodoxă Misionară “Sfintele Marta şi Maria”)

%d blogeri au apreciat: