MITROPOLITUL ANTIM DE TESALONIC ÎMPOTRIVA SERIALELOR TURCEŞTI

MITROPOLITUL ANTIM DE TESALONIC

ÎMPOTRIVA SERIALELOR TURCEŞTI

 

anthimos

Duminică, 19 august 2012, 12.59

thestival.gr

De serialele turceşti s-a luat Mitropolitul Antim de Tesalonic.
În predica sa de astăzi din biserica Sfântului Dimitrie, kyr Antim s-a pronunţat nefavorabil la adresa posturilor tv, care difuzează serialele vecinilor. „Discreditează şi provoacă conştiinţa noastră naţională. Dacă turcii fac minimul pe care-l cerem pentru Patriarhia noastră Ecumenică, vom schimba şi noi tactica. Însă nu putem să ne impunem,  deoarece posturile tv vor să difuzeze aceste programe. Închideţi televizoarele. Eu, oriunde văd un astfel de serial, închid televizorul”.

 

Kyr Antim i-a îndemnat şi pe cei care „vor să desfiinţeze alfabetul” „să renunţe la această idee”, în timp ce i-a criticat şi pe cei care doresc să îndepărteze icoanele din sălile de clasă.

 

În sfârşit, Mitropolitul de Tesalonic a spus că Mitropolia ajută încă şi pe emigranţii ilegali, dându-le o farfurie de mâncare. „M-au sunat de la emigrări şi au solicitat 70 de porţii de mâncare, deoarece nu aveau cu ce să-i hrănească pe cei reţinuţi. Când aceşti oameni vin şi cer de mâncare, normal că le  oferim. Ca să audă unii care acuză Biserica. De acum înainte statul trebuie să-şi facă treaba”, a spus kyr Antim şi a anunţat că în zilele următoare se vor deschide din nou cantinele care au fost închise din cauza concediilor de vară şi din lipsa de personal.

 

Traducere: https://acvila30.ro/

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

Un comentariu la „MITROPOLITUL ANTIM DE TESALONIC ÎMPOTRIVA SERIALELOR TURCEŞTI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: