Acasă > APOLOGETICA, ATITUDINI, BISERICA CIPRULUI, BISERICA UCRAINEI, PATRIARHIA ALEXANDRIEI, Schismatici > Mitropolitul Atanasie de Limasol: „Primisem asigurarea că nu va fi pomenit Epifanie”

Mitropolitul Atanasie de Limasol: „Primisem asigurarea că nu va fi pomenit Epifanie”

Mitropolitul Atanasie de Limasol:

 „Primisem asigurarea că nu va fi pomenit Epifanie”

atanasie lemesou

16/11/2019

Autor: Emilios Polyghenis

Confirmarea deplină a Agenției de știri bisericești Romfea.gr este dată astăzi de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Atanasie de Limasol prin luarea sa de poziție.

Înaltpreasfințitul a luat poziție în legătură cu recenta pomenire a lui Epifanie al Kievului la Limasol de către Papa și Patriarhul Teodor al Alexandriei.

Din primul moment al sosirii Patriarhului Alexandriei în Cipru, un episcop al Sfintei Arhiepiscopii, în comunicarea pe care a avut-o cu el, l-a asigurat că într-o convorbire pe care a avut-o cu Preafericitul Patriarh Teodor al II-lea al Alexandriei a primit promisiunea și asigurarea că Patriarhul Alexandriei nu-l va pomeni pe  Epifanie în cadrul Sfintei Liturghii, ci îl va pomeni doar pe Preafericitul Arhiepiscop al Ciprului, a declarat, printre altele, ÎPS Atanasie, confirmând cele publicate anterior de Romfea.gr.

 

URMEAZĂ LUAREA DE POZIȚIE A ÎNALTPREASFINȚITULUI:

Mitropolitul Atanasie de Limasol își delimitează poziția sa de pomenirea numelui lui  Epifanie ca Mitropolit al Kievului de către Preafericitul Patriarh Teodor al II – lea al Alexandriei în timpul Sfintei Liturghii Patriarhale din Limasol.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Atanasie de Limasol, în emisiunea sa săptămânală în direct de la postul de radio al Sfintei Mitropolii de  Limasol, la întrebarea unei ascultătoare pe tema pomenirii de către Preafericitul Patriarh Teodor al II – lea al Alexandriei a lui Epifanie ca Mitropolit al Kievului, printre altele, a spus cele de mai jos:

Din primul moment al sosirii Patriarhului Alexandriei în Cipru, un Episcop al Sfintei Arhiepiscopii, în comunicarea pe care a avut-o cu el, l-a asigurat că în discuția pe care a avut-o cu Preafericitul Patriarh Teodor al II – lea al Alexandriei a primit promisiunea și asigurarea că Patriarhul Alexandriei nu-l va pomeni pe Epifanie la Sfânta Liturghie, ci îl va pomeni doar pe Preafericitul Arhiepiscop al Ciprului și pe Mitropolitul locului, ca să nu se creeze vreo problemă, din cauza faptului că Biserica Ciprului nu a adoptat încă o poziție în mod oficial pe tema aceasta.

Mitropolitul Atanasie de Limasol a fost asigurat de același lucru și de către suita Patriarhului Alexandriei, anume că nu va fi pomenit Epifanie.

Cu toate acestea, fără să o știe dinainte și fără să aibă nicio informare despre schimbarea acestei poziții, Preafericitul Patriarh Teodor al II – lea al Alexandriei a considerat în acel moment  al Sfintei Liturghii că ar trebui să-l pomenească pe Epifanie ca Mitropolit al Kievului.

Concluzionând, Înaltpreasfințitul a spus că pomenirea lui Epifanie ca Mitropolit al Kievului, chiar dacă a fost făcută într-o biserică din  Cipru și în special în Sfânta Mitropolie a Limasolului, acest lucru nu exprimă nici poziția Mitropoliei de Limasol, nici a Mitropolitului de Limasol, nici a Bisericii Ciprului.

Mitropolitul însuși rămâne consecvent celor declarate în scris și care au fost publicate și anume: „primește și recunoaște ca Mitropolit canonic al Kievului și al întregii Ucraine pe Onufrie și Sfântul Sinod din jurul acestuia”.

traducere www.acvila30.ro  sursa romfea.gr

  1. Ana Elisabeta
    noiembrie 21st, 2019 la 08:49 | #1

    Ce altceva ar fi putut face aceștia care nu iubesc adevărul decât să mintă cu nerușinare? Și „sinodul” din Creta a fost înconjurat de minciuni.

  1. Nici un trackbacks momentan.