MITROPOLITUL AUGUSTIN DE FLORINA: DE CE ORTODOCŞII TREBUIE SĂ SPUNĂ "NU!" VIZITEI PAPEI ÎN ŢĂRILE LOR! (SECVENŢE VIDEO DE LA PROTESTELE ANTI-PAPA ALE FRAŢILOR ORTODOCŞI DIN GRECIA)

MITROPOLITUL AUGUSTIN DE FLORINA:

SALUTARE ADRESATĂ ADUNĂRII POPORULUI
ÎMPOTRIVA VIZITEI PAPEI ÎN GRECIA

Din adâncurile inimii mele bâtrâne, salut binecinstitorul cler, pe luptătorii monahi şi monahii, respectabilii membrii ai frăţiilor misionare şi pe credinciosul popor al lui Dumnezeu cu „Hristos a înviat!”.
Înflăcărata voastră dragoste pentru Ortodoxia noastră v-a chemat împreună, ca să vă împotriviţi venirii în patria noastră a nepocăitului papă; căruia nu primire, ci afurisire s-ar cuveni să-i rezervăm pentru câte rele – la care se adaugă şi nepocăinţa pentru ele – a pricinuit şi pricinuieşte ortodocşilor din toată lumea. Greci, sârbi, bulgari, români, ucraineni, ruşi, polonezi şi alţii în martirologiile lor pot să arate mulţi sfinţi, mai vechi sau mai noi, care au fost martiri ai ferocităţii papei. Dacă mărturisirea credinţei noastre îl aşează pe papa între eretici, însuşirea abuzivă de către acesta a atributului dumnezeiesc al infailibilităţii îl face pe papa idolatru, aşa cum spune şi mărturisitorul Bisericii Sârbe, Părintele Iustin Popovici. Această mentalitate idolatră îl împinge la adunări cultice inter-religioase, la care prin pan-erezia ecumenismului urmăreşte nu doar să fie conducătorul tuturor creştinilor, ci şi conducătorul tuturor religiilor.

Paranteza părintelui Arsenie Vliangoftis, care a lecturat mesajul vlădicăi Augustin:

[Fac o paranteză în acest punct pentru a vă aduce la cunoştinţă că, aşa cum a transmis astăzi la amiază televiziunea de stat a Italiei, pe primul canal, papa a cerut partizanilor săi să se roage ca vizita lui în Elada să aibă succes, pentru că aceasta – zice – va fi foarte importantă pentru unirea bisericilor şi, în acelaşi timp, papa – a spus canalul de stat al televiziunii italiene, pe Prima – i-a rugat pe papistaşi să se roage, ca să aibă succes şi vizita lui în Siria, la Damasc, pentru că aceasta va contribui la unirea tuturor religiilor. Aceasta v-o spun ca interpolare la cele spuse de Părintele Augustin, fost Mitropolit de Florina. Continui mesajul Părintelui Augustin:]

Pentru aceasta înălţaţi vocea voastră ortodoxă până la stelele cerului, ca să afle toată suflarea, de-a lungul şi de-a latul pământului, că mica noastră patrie şi-a însuşit în vecii vecilor Ortodoxia şi nu poate să primească îmbrăţişări, nici să schimbe daruri cu antihriştii, cum este şi papa.
Poporule ortodox! Aţi auzit vocea celui mai bătrân ierarh al Bisericii Ortodoxe. Generaţiei voastre Dumnezeu i-a rezervat cinstea de a se lupta pentru preţioasa noastră Ortodoxie. Luptaţi-vă şi împreună cu voi se vor lupta miriade de luptători şi mărturisitori ai credinţei noastre! Luptaţi-vă, ca să predaţi copiilor voştri Ortodoxia mai strălucită decât razele soarelui, care să risipească întunecimile ecumenismului papist şi ale oricărei alte erezii! Luptaţi-vă ca nişte buni ostaşi ai lui Iisus Hristos, pentru că nu vor lipsi din Ortodoxie ostaşii!

Cu urări din inimă,
Augustin, fost Mitropolit de Florina.

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”)

Α’ Ι Μ Αθηνων ‘Συλ/ριο Κατα Της Ελευσεως Του Παπα” 2-5-2001

14 comentarii la „MITROPOLITUL AUGUSTIN DE FLORINA: DE CE ORTODOCŞII TREBUIE SĂ SPUNĂ "NU!" VIZITEI PAPEI ÎN ŢĂRILE LOR! (SECVENŢE VIDEO DE LA PROTESTELE ANTI-PAPA ALE FRAŢILOR ORTODOCŞI DIN GRECIA)”

 1. Dumnezeu sa-l ocroteasca pe mitropolit sa ne traga dupa el catre Hristos Dumnezeul nostru

 2. http://www.petitieonline.ro/petitie/papa_nu_are_ce_cauta_in_romania_-p66477055.html

  Papa Nu are ce cauta in Romania !

  29/01/2011
  categorie: Religie, spiritualitate.

  De ce spunem NU venirii papei in Romania!
  Marturisirea este mantuitoare, ca fii ai Bisericii, clerici si laici putem sa marturisim Adevarul, care este Hristos! Orice diplomatie cade in fata Adevarului!

  1. SE CREAZA CONFUZIE SI MULTI DINTRE ORTODOCSI VOR CREDE CA BISERICA ORTODOXA SI PAPISTASII AR FI O BISERICA, IN TIMP CE
  BISERICA ESTE UNA SI ANUME CEA ORTODOXA.
  CEI CARE AU AFIRMAT TEORIA RAMURILOR SUNT ANATEMATIZATI DE SINODUL BISERICII RUSE DIN EXIL ANATEMA PRELUATA SI DE BISERICA RUSIEI SI PRIN URMARE DE BISERICA ORTODOXA IN PLENITUDINEA EI.

  2. PAPA ESTE ERETIC SI ACEASTA O SPUN TOTI SFINTII SI SINOADELE ECUMENICE SI LOCALE: SINODUL 2 ECUMENIC (vezi Filioque), SINODUL PATRIARHULUI FOTIE,SINODUL ANTIUNIONIST AL SF MARCU EUGENICUL, SINOADELE ISIHASTE ALE SF GRIGORIE PALAMA-NUMITE IMPREUNA SINODUL AL 8 LEA ECUMENIC DUPA CUM SPUNE ROMANIDIS, PR GHEORGHIOS METALLINOS, PR THEODOROS ZISIS, TELENGHIDIS SI ALTI TEOLOGI CONTEMPORANI.

  3 NU SE CUVINE CA ORTODOCSII SI ERETICII PAPISTASI SA SE ADUNE IN LACASURI DE CULT IMPREUNA, CONFORM TUTUROR CANOANELOR BISERICII

  4 PAPA VINE CA SEF AL EREZIEI CATOLICE SI E PRIMIT CA EPISCOP CANONIC AL ROMEI CU SUCCESIUNE APOSTOLICA DE CATRE PATRIARHIA ROMANA, CEEA CE ESTE BLASFEMIE, PENTRU CA PAPISTASII ODATA CE AU INTRAT IN EREZIE AU PIERDUT SI SUCCESIUNEA APOSTOLICA SI EPISCOPIA ROMEI!

  5. SUNTEM DE ACORD CA PAPA SA VINA CA SIMPLU VIZITATOR SAU CA SEF DE STAT DAR SA NU FIE PRIMIT LA SFINTELE SLUJBE IN BISERICILE ORTODOXE SI NICI VREUN IERARH AL B.O.R. SA PARTICIPE LA MESA PAPISTASA !

  6. PARINTELE DUMITRU STANILOAIE AFIRMA IN DOGMATICA CUM CA PAPISTASII SE INCHINA LA ALT DUMNEZEU DECAT CRESTINII ORTODOCSI, SI ANUME UN DUMNEZEU IN SENS BUDIST, DUMNEZEUL NIRVANIC IMPERSONAL.
  PRIN EREZIA FILIOQUE DESFIINTAND PERSOANELE SFINTEI SI DE VIATA FACATOAREI TREIMI!

  RESPECTAM PE CREDINCIOSII PAPISTASI SI PE PAPA SI LE DORIM INTOARCERE GRABNICA LA BISERICA CEA UNA, ADICA CEA ORTODOXA PRIN BOTEZ, MIRUNGERE , SFANTA IMPARTASANIE SI CELOR NUMITI CLERICI DINTRE EI HIROTONIE ORTODOXA. ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU!

  1. Nu prea inteleg ce petitie e asta, daca la punctul 5 se zice ca sunteti de acord sa vina, care mai e rolul petitiei?

   1. Nu sunt eu Pr. Timotei, dar vreau sa cred ca initiativa petiţiei – ce probabil îi aparţine – este rodul unei nelinişti ecleziale autentice, care evită extremele şi urmăreşte trezirea conştiinţei ecleziale în pleroma Bisericii care doarme. În Sinodul BOR e un somn profund în ceea ce priveşte acţiunile prozelitiste catolice şi sectare.
    Nu neg că petitia are si ea stangaciile ei, la punctul 1 de pildă, dar spune multe şi mari adevăruri, pe care ar trebui să le propovăduiască din tronurile lor Patriarhi, Mitropoliţi şi Episcopi şi care ar trebui să se predea în seminarii şi facultăţi.
    Din context se înţelege că petiţia este împotriva primirii papei ca lider de Biserică… Daca vrea sa vina ca lider politic sau turist, nu-l impiedică nimeni, deşi e jalnic să constaţi că liderii politici ai României sunt liber-cugetători, adică ne-cugetători (cum spun Sfinţii Stareţi Optineni), şi nu fac deosebirea între Ortodoxie şi erezie.

   2. Nelinistea mea ecleziala e ca auto-asumatii aparatori ai ortodoxiei mai mult strica prin mesaje stridente si nu foarte fundamentate teologic. Dar stiu si inteleg ca cei ce sunt in masura sa vorbeasca nu o fac.
    Dar, dupa mine, solutia cu adevarat misionara nu e sa defilam in petitii si manifestatii cu pancarte despre papi eretici (care socheaza teribil sufletele celor nu prea inteleg ce e cu crestinismul si ortodoxia – lumea n-a uitat ca pentru numele de `eretic` au fost ucisi multi). Imaginea externa a Bisericii in prezent nu e de pastratoare a Adevarului (ce e adevarul in lumea de azi, se intreaba lumea ca Pilat) ci e de Inchizitie, de persecutii si invrajbire religioasa, de intoleranta, de lipsa de intelegere fata de aproape. Crestinilor li se reproseaza azi lipsa dragostei, lipsta compasiunii fata de semeni, duhul de invrajbire, fariseismul, toate acestea sunt reprosate de necredinciosi. Mi se pare grav ca s-a ajuns sa fie mustrati apostolii iubirii de atei. De asta cred ca mesajul ortodoxiei ar trebui sa fie prezentat intr-o alta nota.

 3. Acum hai sa interzicem in stil totalitar intrarea in tara tuturor neortodocsilor. Ce treaba are vizita papei cu caderea ortodocsilor. Daca vine nu inseamna ca e primit ca episcopul Romei, ca se va consluji cu catolicii, ca trebuie sa i se inchine cineva. Au ajuns ateii si necredinciosii sa aiba mai mult bun simt decat ortodocsii.

  1. „Acum hai sa interzicem in stil totalitar intrarea in tara tuturor neortodocsilor…”
   Asta presupune o extremă. La ea îndemnaţi?

   „Ce treaba are vizita papei cu caderea ortodocsilor.” ?
   http://www.youtube.com/watch?v=A5YoIsgW-pk&feature=player_embedded

   „Cine eşti tu, falsule teolog şi falsule preot şi falsule episcop din secolul 20 [21], care îmi spui că nu este nimic sărutarea mâinii papei [de preoţi ce-şi zic ortodocşi]? Vino aici, în faţă, ca să discutăm clar şi pe şleau”. (Mitropolitul Augustin de Florina)

   „Daca vine nu inseamna ca e primit ca episcopul Romei, ca se va consluji cu catolicii, ca trebuie sa i se inchine cineva.”

   Dimpotriva, asa i se vor adresa toti, inclusiv prelaţii ortodocşi, ca Episcopului Romei – de facto, patriarhie vacantă – aşa cum a facut-o sărmanul Teoctist (om bun de altfel) şi patriarhul ecumenic şi ecumenist Bartolomeu ş.a. Sigut că încă nu au curajul să facă ce a făcut Corneanu. Dar închinăciunile, plecăciunile şi sărutările de mâini nu le va sancţiona nimeni, cum se poate vedea din filmul de mai sus.

   „Au ajuns ateii si necredinciosii sa aiba mai mult bun simt decat ortodocsii.”

   Sa ne fereasca Dumnezeu de bunul simt al ecumenistilor!
   Toti avem nevoie de pocăinţă, de autentică pocăinţă! Sf. Ioan Gură de Aur spune: „Nici dreaptă credinţă fără fapte bune [bunul simţ – ca stare sufletească rodnică de fapte bune; noi însă trebuie să avem gândul şi inima sau bunul simţ al lui Hristos, nu al ecumenistilor], nici fapte bune [am zice bun simţ] fără dreaptă credinţă!”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: