MITROPOLITUL AUGUSTIN ÎN BRAŢELE LUI HRISTOS (I)

Comentarii şi mesaje la adormirea Episcopului Augustin de Florina  (I)


Tema: Veşnica pomenire
Juan Chicharro:
„Sunt creştin ortodox din Spania, spaniol. Am fost botezat acum 8 ani. Merg în Elada o dată sau de două ori pe an. Aici în Spania, puţinii ortodocşi care suntem îl iubim mult pe Episcopul Augustin. În momentele dificile ale vieţii noastre duhovniceşti omiliile lui Augustin întotdeauna au fost şi sunt o mare mângâiere. Datorită acestor predici am descoperit textele Sfântului Augustin, Episcopul Hypponei, îndeosebi pentru noi, spaniolii, pentru că avem traduceri bune ale operelor lui. Îl simţim pe Episcopul Augustin foarte aproape de noi. A fost un părinte autentic pentru noi. Aproape zilnic ascultăm predicile sale. Veşnica pomenire”.
Juan Chicharro

Tema: Voi avea mai multe motive să vin în Florina
Aleksandra Maher:
„Monahiile vor avea acum alături de ele un om sfânt. Trebuie ca toate grijile lor pentru mănăstire să le încredinţeze părintelui Augustin. Acum voi avea şi eu mai multe motive să vin în Florina. Aprindeţi o lumânare şi pentru mine”.

Aleksandra Maher
(din Serbia)

Tema: Jale profundă
Lazaros:
„A plecat la Domnul iubitul nostru Mitropolit Augustin Kandiotis, pe care de mic copil îl ascultam la cateheze, în biserică, am citit până astăzi predicile lui… Nu există cuvinte, care să descrie tristeţea pe care o simt pentru mutarea sa.
Lucram la spital în ultimele zile ale vieţii sale. Din respect şi smerenie nu am vrut să-l deranjez. Întrebam în fiecare zi şi aflam cum este. Dar Dumnezeu oricâte încercări, oricâte rugăciuni am fi făcut, tot ce este posibil omeneşte să fi făcut noi în micul nostru spital, El luase hotărârea Sa, să-l ia departe de noi. Nu s-a dus la spitale cu pretenţii, l-a onorat pe acesta mic din Florina. Nu s-a lepădat de turma lui de aici, din Florina; până la cea din urmă a lui suflare a rămas alături de noi. A lăsat în Florina o lucrare patristică atât de plăcută lui Dumnezeu că e ca şi cum ar trăi lângă noi. Aşa cum bate inima şi produce ecou în conştiinţa omului. De câte ori voi merge la Cruce, acolo sus pe dealul Sfântului Pantelimon, pe care a ridicat-o el însuşi, îmi voi face rugăciunea pentru el. Dacă Ortodoxia este simbolizată prin vulturul bizantin, ACEST ELIN LUPTĂTOR, MITROPOLITUL NOSTRU ORTODOX AUGUSTIN KANDIOTIS, a fost, este şi va rămâne vulturul Ortodoxiei noastre aici în Florina.
Voi veni în Florina să-mi iau rămas bun de la cel care a pornit în călătoria cea veşnică, acolo sus, lângă Dumnezeu”.

Familia Lazaros Dim. Rasaikou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: