MITROPOLITUL COSMA AL ETOLIEI A PRIMIT CAPUL SFÂNTULUI IOAN STÂNCARUL LA AGRINIO (PHOTO)

brax-5

 

 

Primirea Capului Sfântului Ioan Stâncarul la Agrinio

(FOTO)

 

Vineri, 26 septembrie 2014

 

Luni, 22 septembrie 2014, a avut loc în biserica Sfântului Dimitrie din Agrinio primirea Sfântului Cap al noului mucenic din Agrinio, Sfântul Ioan Stâncarul, de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Etolia şi Akarnania, kyr Cosma.

Sfântul Cap care se păstrează în Sfânta Mănăstire Prussos a fost adus de părinţii din mănăstire, ieromonahii Gherasim şi Ilarion.

În timpul primirii, au dat onorul Filarmonica Municipiului Agrinio, iar la slujba care a avut loc în prezenţa unei mulţimi de credincioşi au participat d-na Maria Papagheorghiou, Viceprimarul si Consilierul cultural al Municipiului Agrinio şi dl. Evthimios Hasiotis, D.E. Neapole.

Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Etolia şi Akarnania, kyr Cosma, a mulțumit

Înaltpreasfinţitului Mitropolit de Karpenisios, precum şi Egumenului Sfintei Mănăstiri Prussos pentru permisiunea de a veni Sfântul Cap pe locul muceniciei sfântului, care este protectorul firesc orasului Agrinio.

De asemenea, a subliniat în omilia sa că Sfântul Ioan a abandonat rătăcirea şi întunericul vechii lui religii şi a fost călăuzit la lumina lui Hristos, îndemnându-ne şi pe noi, ortodocşii eleni, care am trăit şi am crescut în familii creştine, să nu părăsim Adevărul lui Hristos pentru noua rătăcire care se întinde asupra noastră. 

Ne-a cerut să rămânem fideli Credinţei noastre Ortodoxe, trăind Tainele Bisericii noastre şi păstrând valorile familiei eleno-ortodoxe, iar la final ne-a îndemnat să participăm cu toţii la Sfânta Priveghere, care va fi oficiată în biserica Sfântului Dimitrie din Agrinio, vineri, 26 septembrie 2014, la ora 20.30, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la mucenicia Sfântului Ioan Stâncarul şi a 300 de ani de la naşterea Sfântului Cosma Etolianul.

Plecarea Sfântului Cap din biserica Sfântului Dimitrie va avea loc duminică, 28 septembrie 2014 după-amiaza.

La final, Consiliul Bisericesc al bisericii Sfântului Dimitrie din Agrinio, cu prilejul mutării la Domnul a pururea pomenitului Gheorghios Boka, a hotărât să fie reprezentat de ecleziarhul bisericii, părintele Konstantinos Kandanis, care a exprimat recunoştinţa Consiliului Bisericesc în faţa rămăşiţelor acestuia şi a anunţat decorarea defunctului cu titlul de „Mare Binefăcător” în încercările bisericii, deoarece a fost un important stâlp de sprijin al Cantinelor „Evanghelistria” din Agrinio.

brax-1

brax-2

brax-3

brax-4

brax-6

brax-7

brax-8

brax-9

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.