Mitropolitul Cosma de Etolia: „Vor să-L dezrădăcineze pe Hristos din Elada ortodoxă” (FOTO)

Mitropolitul Cosma de Etolia: „Vor să-L dezrădăcineze pe Hristos din Elada ortodoxă”

 nikanor-45
Miercuri, 6 august 2014 
KASTORIA | EMILIOS POLYGHENIS
 
Cu măreţie deosebită a fost oficiată astăzi, miercuri, 6 august, Vecernia cu prilejul praznicului Sfântului Nicanor în preafrumoasa biserică cu acest hram din Kastoria. 
La vecernia praznicală a slujit Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Etolia şi Akarnania, kyr Cosma, împreună cu Mitropoliţii Nectarie de Corfu şi Serafim de Kastoria.
Menţionăm că la vecernie au fost prezente autorităţile locale şi o mulţime de credincioşi, care s-au grăbit să-l cinstească pe Sfântul Nicanor şi să venereze cinstita mâna a Sfântului Spiridon.
Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Kastoria, în cuvântul său, a vorbit despre Sfântul Nicanor Taumaturgul, subliniind că astăzi – împreună cu Sfântul Spiridon şi cu prietenul său iubit, Sfântul Dionisie din Olimp – îşi înalţă mâinile la Tronul lui Dumnezeu.
Totodată a mulţumit sfinţiţilor arhierei, autorităţilor locale, clerului şi poporului binecredincios pentru participarea la praznicul Sfântului.
 „Poporul încercat al Eladei ştie ca în greutăţi să se apropie de Dumnezeu şi să caute să-şi pună speranţa în El. Acest popor a trecut prin multe greutăţi, suferinţe, dar acest popor preferă să aibă candela aprinsă decât să aibă ulei în casă pentru a-şi hrăni copiii”, a adăugat emoţionat Mitropolitul de Kastoria.
În continuare, cuvântul dumnezeiesc a fost predicat de Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Etolia, kyr Cosma, care a mulţumit Mitropolitului de Kastoria pentru invitaţia de a sluji la vecernia de astăzi.
 „Simt o mare emoţie, ca ma gasesc pe pământurile însângerate ale Macedoniei, în oraşul lui Pavlos Mellas, în Kastoria născătoare de sfinţi şi bizantină”, a subliniat, printre altele, kyr Cosma.
Înaltpreasfinţitul, în cuvântul său, s-a referit la viaţa Sfântului Nicanor, subliniind că Biserica ne oferă un mare dar, care sunt Sfinţii.
Încheind, kyr Cosma s-a referit la forţele oculte care, cum caracteristic a accentuat, „vor să-L dezrădăcineze pe Hristos din Elada ortodoxă”.
 „Trebuie ca noi, elenii, să renaştem şi să facem o patrie demnă de sfinţi”, a adăugat Mitropolitul de Etolia.
 
FOTO: Athanasios Thanopoulos

nikanor-1

nikanor-2

nikanor-3

nikanor-4

nikanor-5

nikanor-6

nikanor-7

nikanor-8

nikanor-9

nikanor-10

nikanor-11

nikanor-12

nikanor-13

nikanor-14

nikanor-15

nikanor-16

nikanor-17

nikanor-18

nikanor-19

nikanor-20

nikanor-21

nikanor-22

nikanor-23

nikanor-24

nikanor-25

nikanor-26

nikanor-27

nikanor-28

nikanor-29

nikanor-30

nikanor-31

nikanor-32

nikanor-33

nikanor-34

nikanor-35

nikanor-36

nikanor-37

nikanor-38

nikanor-39

nikanor-40

nikanor-41

nikanor-42

nikanor-43

nikanor-44

Copyright

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: http://www.agioritikovima.gr

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.  

 

%d blogeri au apreciat: