MITROPOLITUL DE KITIOU CĂTRE PATRIARHUL MOSCOVEI: “VĂ OFERIM TOT CE AVEM MAI DE PREŢ”

MITROPOLITUL DE KITIOU CĂTRE PATRIARHUL MOSCOVEI:

“VĂ OFERIM TOT CE AVEM MAI DE PREŢ”

Autor: Emilios Polighenis

          Un fragment din Sfintele Moaşte ale Sfântului Lazăr din Larnaka a fost adus la Moscova, fiind oferit de Mitropolitul Hrisostom de Kitiou [Biserica Ciprului – n.tr.] Patriarhului Moscovei spre binecuvântarea poporului rus.

          ,,Ca semn al marelui respect pe care-l nutrim faţă de persoana Preafericirii Voastre şi a marii noastre iubiri faţă de poporul ortodox rus frate, Vă oferim tot ce avem mai de preţ ca Mitropolie de Kitiou. Vă oferim această raclă de argint, în care am aşezat un fragment din Sfintele Moaşte ale Sfântului Lazăr, cel a patra zi înviat şi prietenul lui Hristos, ca să binecuvinteze şi să sfinţească evlaviosul popor ortodox rus”, a declarat Mitropolitul de Kitiou adresându-se Patriarhului Moscovei.

          Sfintele Moaşte au fost aduse în Rusia de către Patriarhul Moscovei şi a toată Rusia Chiril însoţit de Înaltpreasfinţiţii Mitropoliţi Hrisostom de Kitiou şi Isaia de Tamasou.

          Imediat după sosirea pe Aeroportul ,,Vnukovo-3” s-a săvârşit un scurt Te-Deum înaintea raclei, în prezenţa Arhiepiscopului Arsenie de Istra şi a unor clerici ai Bisericii Ruse.

          Patriarhul Moscovei, în declaraţiile sale, imediat după aterizare, a subliniat: ,,Ne-am întors din Cipru, care este numit ,,Insula sfinţilor”, cu mare bucurie. Între mulţii sfinţi ai Ciprului există şi un nume cunoscut tuturor celor care au citit Evanghelia. Este vorba despre Sfântul Lazăr cel a patra zi înviat din morţi de Domnul în ajunul Pătimirilor Sale”.

          ,,Aş vrea să-mi exprim deosebitele mulţumiri către Înaltpreasfinţitul Hrisostom, Mitropolit de Kitiou, pentru calda primire pe care mi-a rezervat-o, când am vizitat vechea biserică din zona în care a fost înmormântat Sfântul Lazăr”, a adăugat Patriarhul.

     De asemenea, urându-i bun-venit la Moscova Mitropolitului de Kitiou, Patriarhul i-a urat ca ,,pacea şi dreptatea să răsară în Cipru, să se sfârşească anii groaznici ai anomaliilor, iar musulmanii şi creştinii să poată să trăiască paşnic împreună”.

    Mitropolitului de Kitiou a declarat la rândul său: ,,Îi mulţumesc lui Dumnezeu fierbinte, deoarece astăzi este cea mai frumoasă zi din viaţa mea! Pentru că am oferit Întâistătătorului Bisericii Rusiei tot ce avem mai de preţ în Sfânta noastră Mitropolie”.

    ,,Vă mulţumim, Preafericite, că aţi primit darul nostru pentru Biserica Rusă. Sunt sigur că poporul rus binecredincios se va ruga înaintea moaştelor şi pentru mine păcătosul, dar şi pentru întregul popor cipriot”, a adăugat semnificativ Mitropolitul de Kitiou.

     În sfârşit, consemnăm că de la Aeroport racla cu Sfintele Moaşte a fost dusă la Sfânta Mănăstire a Sfintei Ana din Moscova.

 

Traducere: https://acvila30.ro/; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

%d blogeri au apreciat: