Mitropolitul Gheorghe de Pafos: „Icoanele mele nu lăcrimează”

Mitropolitul Gheorghe de Pafos: „Icoanele mele nu lăcrimează”

 pafou

 

Miercuri, 25 septembrie 2013 

Autor: Philenews.com/Vasos Vasileiou

 

Pafos: Cu Mitropolitul de Pafos au intrat in conflict locuitorii comunităţii din Pahna, deoarece Preasfinţitul se pare că interzice icoanei din satul lor să lăcrimeze, pentru ca aceştia atribuie umezeala care a apărut pe icoană unei minuni.

Locuitorii comunităţii au contactat publicaţia „F” susţinând că atunci când i-au comunicat Mitropolitului Gheorghe de Pafos că icoana Sfintei Marina lăcrimează, acesta le-a spus că „icoanele mele nu lăcrimează”.

Potrivit locuitorilor, pe 11 august, în jurul orei 17, credincioşii care vizitau paraclisul Sfintei Marina, care se găseşte în afara Pahnei, au rămas uimiţi când au văzut icoana Sfintei Marina lăcrimând.

Informaţia s-a transmis din gură în gură şi locuitorii satului şi persoane din afara satului au alergat să vadă icoana care lăcrimează, iar unii l-au informat şi pe Mitropolit, care, potrivit înşişi locuitorilor, nu a reacţionat cum se aşteptau şi a spus că icoanele lui nu lăcrimează.

Iarăşi, potrivit localnicilor, pe 22 septembrie, locuitorii din sat care au mers să se închine în paraclis, au observat că aceeaşi icoană lăcrimează din nou.

După ce au informat comitetul bisericii şi preotul comunităţii, se pare că s-au confirmat cele întâmplate şi l-au informat din nou pe Mitropolitul de Pafos, care se pare că a arătat indiferenţă pentru a doua oară.

Comitetul bisericii a cerut să se trimită un specialist de la Mitropolia de Pafos, astfel încât să fie confirmată „minunea”, dar când acesta a arătat, potrivit locuitorilor, indiferenţă, l-au informat pe parlamentarul de la DISY (partid politic din Cipru), Evthimios Diplaros, care se afla din întâmplare în comunitate şi după ce a vizitat biserica, i-a cerut să cheme posturile de televiziune, lucru pe care se pare că l-a făcut.

Mitropolitul de Pafos se pare că a spus jurnaliştilor că cele care se transmit „sunt o nebunie a locuitorilor din Pahna”.

După puternice proteste ale locuitorilor şi ale comitetului bisericesc, Mitropolia se pare că a informat comunitatea că în dimineaţa zilei următoare va trimite pe cineva competent să confirme minunea, fapt care nu s-a întâmplat.

Între timp, locuitorii comunităţii, dar şi o mulţime de oameni din satele dimprejur vizitează paraclisul.  

Alaltăieri, elevii şi învăţătorii de la şcoala elementară regională din Pahna au vizitat paraclisul şi, după cum au susţinut locuitorii comunităţii, până la ora 11 dimineaţa icoana a continuat să lăcrimeze până când unii au curăţat umezeala cu vată.   

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: