MITROPOLITUL IAKOVOS DE ARGOLIDA: „NU VOM PRIMI CARDUL CETĂŢEANULUI, CHIAR DACĂ AR FI SĂ MURIM DE FOAME!”

Mitropolitul Iakovos de Argolida:
“Nu vom primi Cardul cetăţeanului,
chiar dacă ar fi să murim de foame”

Luni, 22 noiembrie 2010

Cu puţin timp înainte s-a încheiat Simpozionul preoţilor Sfintei Mitropolii de Argolida, în cadrul căruia ÎPS Mitropolit Iakovos a vorbit despre „Cardul cerăţeanului”.

Mitropolitul de Argolida, referindu-se la tema „Cardul cetăţeanului”, printre altele a accentuat semnificativ: „Nici nu stăm la discuţie”.

„Cardul cetăţeanului nu-l primim, mai bine să murim de foame. Vedeţi ce scrie în sinaxar? ÎN ACEASTĂ ZI, (POMENIREA SFINŢILOR) CARE DE FOAME S-AU SĂVÂRŞIT. La urma urmei vom mărturisi (ca martiri) pentru Adevăr!”, a adăugat kir Iakovos.

De asemenea, a spus: „Ne aflăm în anii cei din urmă, dar să fim atenţi ca în acelaşi timp să păstrăm curat şi cardul inimii noastre”.

În sfârşit, ÎPS a vorbit de asemenea cu cuvinte elogioase despre Mitropolitul de Kifisia, Amarousios şi Oropos, kir Kirillos, şi anume despre hotărârea acestuia, dar şi a celorlalţi clerici ai Conferinţei preoţeşti, despre luarea deciziei de a nu accepta Cardul cetăţeanului.

Începe azi dezbaterea publică în ceea ce priveşte Cardul cetăţeanului

Începe de azi, dezbaterea publică, la invitaţia Ministrului de Interne, pentru cea mai bună valorificare a „Cardului cetăţeanului” , adică mijlocul digital pentru deservirea eficientă, prietenoasă şi sigură a cetăţenilor de către administraţia publică, după cum a menţionat Ministrul de Interne, Iannis Ragkousis.

Dezbaterea referitoare la beneficiile „Cardului cetăţeanului”, care vor dura până pe 12 decembrie, se referă la aspectele tehnice, la extinderea serviciilor existente şi introducerea unora noi de către sectorul public şi cel privat, precum şi la un cadru operaţional mai larg, ca protejarea datelor personale şi a intimităţii cetăţenilor, protejarea securităţii tranzacţiilor, propunerile tehnice pentru design-ul şi implementarea acesteia.

Introducerea Cardului cetăţeanului este o ocazie unică de a sprijini acţiunile de modernizare a Administraţiei Publice, pentru deservirea cetăţeanului, pentru o optimă gestiune financiară, pentru implementarea guvernării electronice, dezvoltarea unor servicii noi de către sectorul privat şi alte propuneri referitore la integritatea organizaţională şi operaţională a întregului proiect.

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: ROMFEA.GR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: