MITROPOLITUL IGNATIE AL LARISELOR: „SFÂNTUL AHILIE NE CHEAMĂ SĂ NU NE LEPĂDĂM DE CREDINŢA NOASTRĂ!” (PHOTO & VIDEO, LITANIA CU MOAŞTELE ŞI ICOANA)

litaneia-31

Joi, 15 mai 2014

Larisa | Emilios Polyghenis

 O procesiune strălucită a avut loc astazi, cu participarea tuturor forurilor şi a oamenilor credincioşi din oraş, dar şi a tuturor pelerinilor evlavioşi: procesiunea cinstitelor moaşte şi a sfintei icoane a sfântului pe străzile din Larisa, care s-a încheiat în piaţa centrală, unde a urmat oficierea ceremoniei praznicale consacrate a Înălţării în cinstea Sfântului Ahile şi slujba cu litie a Federaţiei Meseriaşilor, Meşteşugarilor şi Comercianţilor din districtul Larisa şi a Asociaţiei Comerciale din oraş.

De la tribună, Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Larisa, kyr Ignatie, spre sfârşitul slujbei, a mulţumit arhiereilor pentru participarea la festivităţi şi poporului credincios pentru participarea sa în număr mare şi după cum se vede impresionantă.

 „Ne-am adunat în centrul oraşului nostru, în centrul în jurul căruia se desfăşoară întreaga noastră viaţă, pentru a ne mărturisi credinţa noastră, sfânta noastră credinţă, care este bogăţia şi comoara noastră”, a spus, printre altele, kyr Ignatie.

În alt punct, Mitropolitul de Larisa a adăugat: „Sfântul Ahile ne cheamă pe noi toţi care suntem prezenţi, dar şi pe cei originari din Larisa oriunde s-ar afla să nu ne lepadam de credinţa noastră”.

Cunoscatorii de limba greaca pot urmări mai jos omilia Înaltpreasfinţitului Mitropolit Ignatie de Larisa:

 

litaneia-2

litaneia-3

litaneia-4

litaneia-5

litaneia-6

litaneia-7

lit-1

lit-2

lit-3

lit-4

lit-5lit-6

litaneia-8

litaneia-9

litaneia-10

litaneia-11

litaneia-12

litaneia-13

litaneia-14

litaneia-15

litaneia-16

litaneia-17

litaneia-18

litaneia-19

litaneia-20

litaneia-21

litaneia-22

litaneia-23

litaneia-24

litaneia-25

litaneia-26

litaneia-27

litaneia-28

litaneia-29

litaneia-31

litaneia-32

litaneia-33

litaneia-34

litaneia-35

litaneia-36

litaneia-37

litaneia-38

lit-7

lit-8

lit-9

lit-10

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.