Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk: Ne rugăm pentru întoarcerea grabnică din captivitate a ierarhilor răpiţi în Siria

Legături:

 

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk:

Ne rugăm pentru întoarcerea grabnică din captivitate a ierarhilor răpiţi în Siria

 

23 aprilie 2013

Comentariul preşedintelui Departamentului de Relaţii Externe Bisericeşti [a Patriarhiei Moscovei], Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, pentru mass-media, în legătură cu răpirea în Siria a unor ierarhi din Patriarhia Antiohiei şi din Biserica Ortodoxă Siriană

Ieri seară am primit tristele veşti despre faptul că în Siria terorişti înarmaţi i-au răpit pe Mitropolitul Pavel de Halep, fratele Preafericitului Patriarh al Marii Antiohii şi al întregului Răsărit, Ioan al X – lea, şi pe Mitropolitul de Halep al Bisericii Ortodoxe Siriene Maronite Grigorie Ioan Ibrahim, care se afla cu el în automobil. Detaliile celor întâmplate precizează, pe cât este cunoscut, că răpirea a avut loc în apropiere de Halep, că teroriştii înarmaţi l-au ucis pe şofer, care era diacon şi că cei doi ierarhi au fost răpiţi împreună cu automobilul. 

Ne exprimăm profunda compasiune pentru Patriarhul Ioan al X – lea şi pentru conducătorul Bisericii Ortodoxe Siriene Maronite Ignatie Zakke. 

Facem un apel la întreaga comunitate mondială de a se uni pentru a-i găsi mai repede pe ierarhii răpiţi şi a-i aduce înapoi la locul lor de slujire. Facem un apel la  autorităţile din Siria de a face tot ce este posibil pentru ca mitropoliţii să fie aduşi înapoi. Ne adresăm organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului de a interveni pentru ierarhii răpiţi din Patriarhia Antiohiei şi Biserica Ortodoxă Siriană. Facem un apel la guvernele ţărilor occidentale, care îi sprijină pe extremiştii ahtiaţi după putere, să oprească acest sprijin deoarece ceea ce se întâmplă în Siria nu este un război civil, ci o tentativă de răsturnare pe cale armată a regimului existent cu ajutorul unei puteri străine.

Ne rugăm ca în străvechiul pământ al Siriei să fie pace şi ca, indiferent de desfăşurarea pe viitor a evenimentelor şi de conjunctura politică, creştinismul pe teritoriul Siriei să continue să existe şi să se dezvolte. Ne rugăm pentru sănătatea şi grabnica întoarcere din captivitate a ierarhilor răpiţi –Mitropolitul Pavel de Halep şi Mitropolitul maronit Ioan Ibrahim. 

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: patriarchia.ru

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

4 comentarii la „Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk: Ne rugăm pentru întoarcerea grabnică din captivitate a ierarhilor răpiţi în Siria

  1. Pingback: PELERIN ORTODOX » Episcopul catolic de Halep: „I-au răpit pentru bani”

  2. Pingback: PELERIN ORTODOX » Arhiepiscopul Ieronim despre răpirea Mitropolitului de Halep

  3. Pingback: PELERIN ORTODOX » PATRIARHUL IOAN AL ANTIOHIEI: “NU NE DESCURAJEAZĂ CRIMELE ŞI RĂPIRILE!”

  4. Pingback: PELERIN ORTODOX » Cei doi mitropoliţi răpiţi sunt bine cu sănătatea

Comentariile sunt închise.