Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk: „Tragedia din Siria a fost impusă din exterior”

bolokolamsk-siria

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk:

 „Tragedia din Siria a fost impusă din exterior”

Luni, 26 septembrie 2016

Thanos Thanopoulos pentru Romfea.gr

Douăzeci de biserici au fost distruse în Alep, Siria, potrivit Vicepreşedintelui Comisiei pentru UNESCO a Federaţiei Ruse şi a Comisiei pentru Colaborarea ruso-siriană, dl. Alexandr Dorohov.

„Alep este un oraş, care era faimos nu doar pentru vestita sa arhitectură şi monumentele culturale, dar era şi un loc în care era un puternic element creştin în acest neam mult-pătimitor. Potrivit unor date recente, douăzeci de biserici au fost distruse”, a declarat dl. Dorohov.

„Viitorul omenirii depinde de rezultatul chestiunii siriene. Pentru aceasta este nevoie să fie susţinută Siria ca o ţară cu multe monumente istorice. Este datoria tuturor statelor să reușim îndeplinirea acest obiectiv”, a completat dl. Dorohov.

Declaraţii referitoare la această chestiune a făcut şi Preşedintele Departamentului de Relaţii Bisericeşti Externe al Patriarhiei Moscovei,  Mitropolitul de Volokolamsk, ÎPS Ilarion, care a subliniat că „tragedia din Siria a fost impusă din exterior, iar minorităţile religioase şi naţionale au fost primele victime”.

„Vedem că în Orientul Mijlociu o ţară după alta se confruntă cu evenimente care au acelaşi scenariu: căderea regimului cu ajutorul forţelor externe”, a accentuat ÎPS Ilarion.

„Cauzele căderii regimului, aşa cum spun, sunt faptele criminale, dar în continuare se va impune democraţia. Însă cei care au răsturnat regimurile existente nu doresc să-şi asume responsabilitatea faptelor lor”, a subliniat încheind Mitropolitul de Volokolamsk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: