Mitropolitul Ilarion despre interzicerea propogandei homosexualității: “Legi asemănătoare trebuie introduse şi în alte țări”

Mitropolitul Ilarion despre interzicerea propogandei homosexualității:

“Legi asemănătoare trebuie introduse şi în alte țări”

Răspunzând la întrebarea corespondentului portalului AsiaNews care este părerea sa despre  “legea împotriva gaylor” din Rusia, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, a declarat:

– Eu cred că este nevoie de această lege, că este adoptată la un timp cuvenit. Mai mult decât atât, cred că aceleași legi ar trebui să fie primite şi în alte țări în loc de aceste norme, care sunt introduse într-o serie de țări din Uniunea Europeană, unde cuplurilor de același sex li se acordă dreptul de a adopta copii. Eu cred că această politica a țărilor occidentale este autodistructivă, pentru că în condiţiile crizei demografice, distrugerea instituţiei familiei şi oferirea unor privilegii cuplurilor dintre persoanele de același sex, înseamnă,  semnarea unei sentinţe de condamnare la moarte a unor națiuni întregi. Astăzi sub influenta ideologiilor seculare, a publicităţii, atitudinii consumătoare față de viață și un sistem de educație care nu este îndreptat spre educația unei moralităţi înalte la oameni, ci pentru eliberarea maximală a instinctele lor, în multe țări europene există o criză demografică acută.

Populația acestor țări se reduce, ceea ce, în opinia mea, este un semn de boală spirituală profundă. Dacă aceasta boala nu va fi tratată, ca orice boală incurabilă, ea va conduce la moarte. În acest sens, după părerea s-a putea lua exemplu de la Rusia: legile care se primesc la noi în prezent, sunt concentrate pentru conservarea la ceea ce noi numim genofondul națiunii, ceea ce poate fi numit potențialul uman. Noi ne dorim să vedem o familie puternică în Rusia, ca în familiile noastre să fie mulți copii pe întinderile ţării. traducere pentru ortodox.md sursa www.pravoslavie.ru

Sursa: http://ortodox.md