MITROPOLITUL INOCHENTIE SE ÎNTOARCE ÎN SÂNUL BISERICII ORTODOXE A BULGARIEI

inokentios

Se întoarce în sânul Bisericii Ortodoxe a Bulgariei

Miercuri,12 decembrie 2012

Creat cu informaţiile APE-MPE

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a hotărât să permită Mitropolitului Inochentie, liderul aşa-numitului Sinod Alternativ, să revină în sânul Bisericii.

Anunţul de mai sus a fost făcut ieri de către Secretarul şef al Sfântului Sinod, Episcopul Naum.

În iulie 2004, poliţia bulgară a obligat sute de clerici, care părăsiseră Biserica Ortodoxă a Bulgariei, să plece din bisericile, mănăstirile şi paraclisele, în care slujeau.

A urmat avertismentul Sfântului Sinod ca aceşti clerici să fie împiedicaţi de la orice tranzacţii legate de proprietăţile bisericeşti.

Mitropolitul Iosif al Americii, Canadei şi Australiei şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că Sfântul Sinod a votat în unanimitate pentru întoarcerea lui Inochentie, pe care l-a şi invitat să participe la co-liturghisirea de sâmbăta viitoare legată de împlinirea a 40 de zile de la adormirea Patriarhului Maxim al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

În afară lui Inochentie, se mai aşteaptă întoarcerea în sânul Bisericii Ortodoxe Bulgare a altor dizidenţi, destul de mulţi.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: