MITROPOLITUL ISAIA DE TAMASOS (BISERICA CIPRULUI) ÎN FILIPPOPOL (BULGARIA) CU MOAŞTELE SFINŢILOR IOACHIM ŞI ANA (PHOTO, gr)

fifli

S-a desfăşurat cu succes marele concert de muzică al Orchestrei Filarmonice din Mitropolia de Tamasos și Orini, care a avut loc în Amfiteatrul roman antic din Filippopol, în Bulgaria.

Preasfinţitul Isaia, Mitropolit de Tamasos, însoțit de un grup de clerici din Tamasos și de 50 de membri ai Orchestrei Filarmonice a Mitropoliei, a răspuns la invitația ÎPS Mitropolit Nicolae din Filippopol.

Mitropolitul de Filippopol, cu ocazia venirii sfintelor moaște ale Sfinților Dumnezeieşti-Părinţi Ioachim și Ana, aduse din Sfânta Mitropolie de Tamasos, a organizat o serie de evenimente religioase și culturale, cu o procesiune a sfintelor moaște în orașul Filippopol, precum și cu două Liturghii Arhiereşti. Sfintele Moaște vor fi duse şi în alte orașe din Bulgaria.

Merită de menționat că venirea Sfintelor Moaște se datorează grijii pastorale a ÎPS Mitropolit de Filippopol, care își propune să prezinte societăţii bulgare familia sănătoasă, care se sprijină pe principiile ortodoxe, avându-i ca modele pe Sfinţii Ioachim și Ana, departe de deciziile parlamentare privind acordurile libere de conviețuire, căsătoriile între homosexuali și adoptarea copiilor de către homosexuali.

Acestea sunt propunerile pe care societatea bulgară este chemată să le pună în aplicare prin aderarea la Uniunea Europeană, iar ÎPS de Filippopol împreună cu Mitropolitul de Tamasos au luat inițiativa de a informa oamenii, pentru a nu aproba astfel de propuneri legislative.

Cei doi Mitropoliţi au fost strânşi colaboratori și colegi de studenţie la Academia Teologică din Moscova.

Traducere: https://acvila30.ro/; sursa: e-mail

fifl1

fifil2

fifil3

fifil4

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

 %d blogeri au apreciat: