MITROPOLITUL LONGHIN DE BĂNCENI: ”ÎMI ESTE RUȘINE CĂ ASTFEL DE OAMENI CONDUC UCRAINA!”

MITROPOLITUL LONGHIN DE BĂNCENI:

”ÎMI ESTE RUȘINE

CĂ ASTFEL DE OAMENI CONDUC UCRAINA!”

 

Un alt incident cu amenințări și intimidări la adresa Ierarhilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Canonice, de sub omoforul Mitropolitului Primat Onufrie al Kievului și Întregii Ucraine), a avut loc miercuri, 7 iunie 2023, în regiunea Cernăuți.

Mai precis, Mitropolitul onorific de Bănceni și Stareț al Mănăstirii Înălțării Domnului de la Bănceni, ÎPS Longhin,  a fost chemat de șefii Poliției pentru audieri.

Informațiile menționează că Ierarhul ucrainean de etnie română a fost chemat sub acuzația de incitare la ură religioasă, pe care el însuși nu o acceptă, vorbind despre acuzații inventate.

„Mi-e foarte rușine că dezonorăm Ucraina noastră, îmi este foarte rușine că astfel de oameni conduc acest stat” – a spus, printre altele, Mitropolitul Longhin, părăsind Secția de Poliție.

De asemenea, Mitropolitul a menționat că „de 33 de ani întregi mărturisesc Cuvântul Domnului, care ne învață să fim răbdători în persecuții, pentru că atunci când ne prigonesc pe noi, Îl prigonesc pe Hristos însuși”.În final, Mitropolitul Longhin a cerut oamenilor să se roage și să fie treji, pentru că Dumnezeu va învinge până la urmă.

Traducere: www.acvila30.ro, sursa:

https://www.romfea.gr/ekklisies-ts/ekklisia-tis-oukranias/57219-episkopos-logginos-ntrepomai-pou-tetoioi-anthropoi-kyvernoyn-tin-oukrania