Mitropolitul Marcu de Hios: „Este incompatibilă calitatea de creştin cu cea de membru Rotary”

agia marina egkremoy

Luni, 18 iulie 2016

Autor: Politischios.gr / Pantelis Fykaris

 

Un nou front împotriva Clubului Rotary din Hios şi a membrilor acestuia a deschis Mitropolitul Marcu în timpul prăznuirii arhiereşti oficiate în biserica bizantină „Sfânta Marina” din Egremou.

Mitropolitul de Hios, în timpul Dumnezeiescului Cuvânt, s-a referit la cluburile Rotary, semnalând printre altele:

 „Biserica rămâne la cele formulate mai întâi în mesajul din 29 noiembrie 1958 al Sfântului Sinod al Bisericii Eladei, b) la răspunsurile date în diferiţi ani (1951, 1958, 1970) de acesta  la întrebări referitoare la acest subiect şi c) la documentul din 1 ianuarie 1974 al Sfântului Sinod al Bisericii Eladei prin care, pe de-o parte, menţine multe rezerve la adresa organizaţiei Rotary, iar pe de altă parte recomandă credincioşilor să se ţină departe de orice amestec în mişcarea Rotary. Subliniază, desigur, că pentru fiecare creştin, calitatea de creştin este suficientă, neavând nevoie de nimic altceva. De asemenea, consideră justă rezerva sau refuzul de a fi acceptat ca naş la Taina Botezului vreun membru al organizaţiei Rotary”.

Traducere: https://acvila30.ro/ , sursa http://www.romfea.gr/diafora/9410-xiou-asumbibasti-i-idiotita-tou-xristianou-me-auti-tou-rotaru

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.