Mitropolitul Nicolae de Fthiotida: „Statele Europei vor să ne descreştineze” (FOTO)

 psyxiko-34

Mitropolitul Nicolae de Fthiotida:

 „Statele Europei vor să ne descreştineze” 

 

Miercuri, 17 septembrie 2014

N. PSIHIKO | ATHANASIOS THANOPOULOS

 

Cu fast a fost prăznuită azi pomenirea Sfintei Sofia şi a celor trei fiice ale ei, Agapi, Pisti şi Elpis, în biserica cu hramul Sfintei din Neo Psyhiko.

Dumnezeiasca Liturghie praznicală a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Fthiotida, kyr Nicolae, înconjurat de o pleiadă de clerici din Sfânta Arhiepiscopie a Atenei.

Menţionăm că preafrumoasa biserica a Sfintei Sofia a fost plină până la refuz de o mulţime de credincioşi, care s-au grăbit să o cinstească pe iubita lor sfântă.

Dumnezeiescul cuvânt a fost predicat de Înaltpreasfinţitul Mitropolit care s-a referit la viaţa Sfintei Sofia şi a celor trei fiice ale ei, subliniind că din cer ne sprijină şi ne ajută în credinţă.

Totodată, kyr Nicolae s-a referit la pericopa evanghelică de astăzi a femeii cu scurgere de sânge, făcând un paralelism cu sfintele care se prăznuiesc astăzi. 

 „Dorim să-i cinstim pe sfinţi şi sfinte? Atunci să aplicăm în viaţa noastră cele ale Evangheliei pentru a dobândi roadele Sfântului Duh”, a spus, printre altele, Mitropolitul de Fthiotida.

În alt punct al predicii, Înaltpreasfinţitul s-a referit la Sfânta, Sofia care şi-a educat şi şi-a crescut copiii, învăţându-i credinţa în Hristos, subliniind că şi mamele de astăzi trebuie să-şi povăţuiască copiii după acest exemplu. 

 „Astăzi, societatea şi-a întors spatele credinţei, astăzi noi, cetăţenii, venim să consfinţim state necredincioase, atunci când nu protestăm în momentul în care vin propuneri fie externe, fie interne, de a se desfiinţa sfintele simboluri şi de a se nivela valorile şi idealurile”, a spus caracteristic dinamicul ierarh.

Kyr Nicolae a mai spus: „Trândăvim, fraţii mei, şi încet-încet, scoţând pietre din edificiul vieţii noastre şi al Bisericii noastre, ne vor face să ne prăbuşim. Biserica, desigur, va rămâne în veac, conform cuvantului Domnului, dar noi vom suferi – ne vom pierdem liniştea şi echilibrul”.

„Ştim că ceva se pune la cale, că ceva se votează, stim cine sunt cei ce se împotrivesc şi ce se pregăteşte încă pentru viitor. Insă Ierarhia  – cea dintai, simte o nelinişte pentru ce se va întâmpla mâine, deoarece statele Europei vor să ne descreştineze în numele dezvoltării şi al rasuflarii economice”, a completat Mitropolitul Nicolae.

Înaltpreasfinţitul s-a referit şi la manevrele oamenilor necredincioşi, subliniind că „noi trebuie să avem exemplul sfinţilor şi să dăm zilnic mărturia credinţei”. 

Încheind, kyr Nicolae a vorbit despre recentul comunicat al Ierarhiei despre prigoanele creştinilor din Orientul Mijlociu, subliniind că toţi aceştia sunt noi martiri.

 „Dumnezeu să ne pazeasca de toate aceste lucruri, deoarece Elada este încă bastionul Ortodoxiei, Elada este un Stat Ortodox cu Biserica la un nivel foarte inalt”, a menţionat kyr Nicolae.

 

psyxiko-1

psyxiko-2

psyxiko-3

psyxiko-4

psyxiko-5

psyxiko-6

psyxiko-7

psyxiko-8

psyxiko-9

psyxiko-10

psyxiko-11

psyxiko-12

psyxiko-13

psyxiko-14

psyxiko-15

psyxiko-16

psyxiko-17

psyxiko-18

psyxiko-19

psyxiko-20

psyxiko-21

psyxiko-22

psyxiko-23

psyxiko-24

psyxiko-25

psyxiko-26

psyxiko-27

psyxiko-28

psyxiko-29

psyxiko-30

psyxiko-31

psyxiko-32

psyxiko-33

psyxiko-35

psyxiko-36

psyxiko-37

psyxiko-38

psyxiko-39

psyxiko-40

psyxiko-41

psyxiko-42

psyxiko-43

psyxiko-44

psyxiko-45

psyxiko-46

psyxiko-47

psyxiko-48

psyxiko-49

psyxiko-50

psyxiko-51

psyxiko-52

psyxiko-53

psyxiko-54

psyxiko-55

psyxiko-56

psyxiko-57

psyxiko-58

psyxiko-59

psyxiko-60

psyxiko-61

psyxiko-62

psyxiko-63

psyxiko-64

psyxiko-65

psyxiko-66

psyxiko-67

 Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.