Mitropolitul Nicolae de Plovdiv împotriva concertului Madonei în Bulgaria

 

DIN NOU FELICITĂRI BULGARIEI ORTODOXE!

 

 

 Preoţii bulgari protestează împotriva concertelor Madonnei

 
 
 
 

        Preoţii ortodocşi bulgari din oraşul Plovdiv (Philippoupolis) din Bulgaria au cerut anularea concertului superstarului pop american, Madonna, pe 29 august, spunând că acesta este programat în ziua pe care Biserica Ortodoxă Bulgară a închinat-o Sfântului Ioan Înaintemergătorul.
„Creştinii ortodocşi postesc în această zi şi postul este aspru, doar cu apă şi pâine şi renunţare la orice desfătare pământească”, a declarat părintele Emil Paralincof de la Biserica Sfintei Parascheva din Plovdiv.
Acelaşi, conform cu Agenţia de Ştiri „Sophia News”, a cerut conducerii Bisericii să intervină, emiţând un comunicat referitor la aceasta.
În sfârşit, semnalăm că până în acest moment nu a existat vreo reacţie oficială din partea Bisericii Ortodoxe Bulgare. 

 
 

 

 

Mitropolitul Nicolae de Plovdiv o condamnă pe Madonna pentru accident

        

Mitropolitul Nicolae de Plovdiv (Filipoupoli) din Biserica Ortodoxă Bulgară a declarat că tragicul accident din lacul Ohrida care a curmat viaţa a 15 bulgari a fost un semn de la Dumnezeu. Mitropolitul Nicolae de Filipoupoli a declarat că accidentul a fost o „pedeapsă” pentru modul în care bulgarii au primit-o pe cântăreaţa Madonna în ziua sărbătorii Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul. De semnalat că din partea Madonnei nu s-a făcut nicio declaraţie şi cu siguranţă nici nu va face vreo declaraţie.

 
 

Tragedie în Ohrida

 
 
 

       Sâmbăta trecută, 15 bulgari între care şi un copil, s-au înecat, după ce nava turistică „Ilinten”, cu care călătoreau, s-a scufundat la o distanţă de 200 de metri de la  malurile lacului Ohrida. Una din versiunile accidentului mortal este supraîncărcarea navei. Conform specialiştilor însă, cauza este mai degrabă ruperea funiei metalice care păstra echilibrul navei plutitoare. În afară de aceasta barca avea mai mult de 80 de ani.
În sfârşit, toate manifestaţiile festive cu prilejul celor 124 de ani de la unirea Bulgariei s-au abandonat, în timp ce steagul bulgar de pe clădirile instituţiilor publice a fost coborât în bernă în semn de doliu.

  

Sinodul Patriarhiei Bulgariei împotriva concertului Madonei

 

synod.jpg

„Sfântul Sinod denunţă şi nu este de acord cu un astfel de tip de activităţi muzical-artistice care în multe situaţii atacă şi dispreţuiesc în mod făţiş sfintele noastre simboluri religioase”, menţionează comunicatul Sfântului Sinod al Bisericii Bulgare.

De asemenea, Sfântul Sinod a amintit că pe 29 august Biserica Ortodoxă Bulgară cinsteşte pomenirea Sfântului Ioan Înaintemergătorul, accentuând că „creştinii ortodocşi postesc în această zi, iar postul este aspru, doar cu apă şi pâine şi reţinere de la orice desfătare pământească”.

„Sfântul Sinod doreşte să-şi apere copiii de astfel de ispite duhovniceşti, pentru că această zi este închinată muceniciei Sfântului Ioan Înaintemergătorul şi pe viitor vom fi împotriva unor astfel de concerte provocatoare”, continuă comunicatul Sinodului.

În sfârşit, Sfântul Sinod al Bisericii Bulgare îşi încheie comunicatul cu următoarele cuvinte ale Apostolului Pavel:

„Aşa şi voi, socotiţi-vă că sunteţi morţi păcatului, dar vii pentru Dumnezeu, în Hristos Iisus, Domnul nostru. Deci să nu împărăţească păcatul în trupul vostru cel muritor, ca să vă supuneţi poftelor lui; Nici să nu puneţi mădularele voastre ca arme ale nedreptăţii în slujba păcatului, ci, înfăţişaţi-vă pe voi lui Dumnezeu, ca vii, sculaţi din morţi, şi mădularele voastre ca arme ale dreptăţii lui Dumnezeu” (Epistola către Romani, cap. 6, versetele 11-13).

Un comentariu la „Mitropolitul Nicolae de Plovdiv împotriva concertului Madonei în Bulgaria

  1. Pingback: PELERIN ORTODOX » MITROPOLITUL NICOLAE DE FILIPPOUPOLI, LOCŢIITOR ÎN TRONUL PATRIARHAL AL SOFIEI

Comentariile sunt închise.