Acasă > BISERICA ELADEI > Mitropolitul Pavel de Kozani: „De două mii de ani Biserica noastră este calomniată”

Mitropolitul Pavel de Kozani: „De două mii de ani Biserica noastră este calomniată”

9

Mitropolitul Pavel de Kozani:

 „De două mii de ani Biserica noastră este calomniată”

 

Vineri, 29 martie 2013

Autor: Iorgos Ferdis

 

Slujba Stării a doua a Acatistului Bunei Vestiri a fost oficiată în biserica „Sfânta Sofia” – Psyhikos de către Mitropolitul de Servia şi Kozani, kyr Pavel.

Multă lume a avut deosebita binecuvântare de a se închina atât icoanei Maicii Domnului, cât şi Cinstitului Lemn din Crucea Hristosului nostru, pe care l-a însoţit Mitropolitul Pavel dela Kozani, unde se află şi unde va rămâne, după cum a spus, pentru binecuvântarea poporului timp de 7 zile în biserica din Psyhikos.

Pe toată durata slujbei Acatistului lumea nu a încetat să se închine Cinstitului Lemn.

Imediat după aceea, Mitropolitul de Kozani a vorbit poporului din Psyhikos despre importanţa prezenţei Preasfintei noastre  Născătoare de Dumnezeu în viaţa fiecărui elen.

„Este nevoie de deschiderea inimii noastre in epoca în care trăim pentru a putea să vină Dumnezeu şi să ne descopere minunile Lui”, a spus mai precis kyr Pavel.

În alt punct s-a referit la  calomniile pe care le primeşte zilnic Biserica noastră, spunând: „De două mii de ani Biserica noastră este calomniată, însă rămâne statornică la înălţimea sa” şi a continuat „Nobletea, politeţea şi cultura sunt înnăscute în poporul elen, pur şi simplu trebuie să le folosim”.

Cu puţin înainte de final, eclesiarhul bisericii, Arhimandritul Ioanichie, a mulţumit călduros din partea parohiei Mitropolitului de Kozani pentru marea binecuvântare pe care a dăruit-o regiunii şi i-a urat ca Sfânta Sofia să-i dea putere în lucrarea sa.  

După slujba Acatistului a avut loc cea a Acatistului Sfintei Cruci, iar imediat după aceea o priveghere condusă de Mitropolitul de Kozani, kyr Pavel.

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

1

2

3

4

6

732

4343

 

Categories: BISERICA ELADEI Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.