MITROPOLITUL PAVEL, STAREȚUL LAVREI PECERSKA DIN KIEV: „PRIGONIREA MEA ESTE O PRESIUNE POLITICĂ!”

untitled 7 4

MITROPOLITUL PAVEL, STAREȚUL LAVREI DIN KIEV: „PRIGONIREA MEA ESTE O PRESIUNE POLITICĂ”

Zadarnice s-au dovedit perchezițiile ȋn locuința Mitropolitului Pavel din Vâșgorod și Cernobâl, Starețul Lavrei Pecerska din Kiev, percheziții ȋntreprinse de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Mitropolitul Pavel, vorbind mass-mediei, a precizat că perchezițiile Securității nu au găsit nimic decât două pașapoarte și o cărticică ortodoxă ȋmpotriva schismei ucrainene.

„Avocații spun că percheziția ȋn discuție s-a făcut cu foarte multe greșeli, deoarece s-a derulat ȋncălcând regulile legislației ucrainene”, a declarat printre altele Mitropolitul Pavel.

De asemenea, starețul a subliniat: „Este o presiune politică asupra mea, dar și asupra altor arhierei. Nu am trădat niciodată statul nostru. Acum fac presiuni asupra mea din toate părțile. Dar eu rămân ȋn Sfânta noastră Biserică Universală și Apostolică. Pe cealaltă nu o recunosc”.

Demn de semnalat este și că referindu-se la Filaret Denisenko, Mitropolitul Pavel a declarat: „Îl respect pe Mihail Antonovici Denisenko ca om, dar dezbină Biserica și de aceea este fiu al diavolului”.

Amintim că la conferința de presă a fost prezent și parlamentarul Vadim Novitski, care a declarat că scopul acestor percheziții, dar și ȋn general al tuturor actelor referitoare la Biserica canonică, este de a-i constrânge pe episcopii Bisericii canonice să participe la așa zisul „Sinod Unionist”.

În sfârșit, avocatul Înaltpreasfințitului a declarat că speța/ problema va fi transmisă serviciilor de resort, apelând la justiție pentru ȋncălcarea drepturilor omului.

Traducere: https://acvila30.ro/ , sursa: romfea.gr

pavel1

pavel1

pavel1

Sursa: romfea.gr

%d blogeri au apreciat: