MITROPOLITUL PAVLOS DE GLIFADA: „COMUNITATEA INTERNAŢIONALĂ TRECE PRINTR-O PROFUNDĂ CRIZĂ”

MITROPOLITUL PAVLOS DE GLIFADA:

„COMUNITATEA INTERNAŢIONALĂ TRECE

PRINTR-O PROFUNDĂ CRIZĂ”

           

Scrie Emilios Polighenis

            S-a săvârşit astăzi, vineri, 23 martie 2012, a patra stare a Rânduielii Imnului Acatist (Acatistul Buneivestiri) în Sfânta Biserică a Sfântului Constantin din Glifada.

            Slujba a fost condusă de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Pavlos de Glifada în prezenţa unei mulţimi de credincioşi şi de tineri.

            Mitropolitul Pavlos a subliniat printre altele în omilia sa: „Experiem zi de zi stricăciunea la nivel macrosocial şi microsocial. Statele se găsesc în crize sociale multiforme, iar exploatarea şi subjugarea popoarelor prin memorandumuri de tot felul au devenit realităţi cotidiene”.

            „Transformarea relaţiilor umane din comuniune de iubire în exploatare egoistă a aproapelui a devenit boala care distruge familii şi societăţi”, a adăugat semnificativ Mitropolitul Pavlos.

            În alt punct, Mitropolitul de Glifada a subliniat: „Efortul actual al comunităţii internaţionale se epuizează în procesul de ameliorare a ţărilor din punct de vedere economic şi ecologic”.

            „Comunitatea internaţională trece printr-o profundă criză, de vreme ce îşi caută viaţa în afara vieţii! Şi acum ca întotdeauna: în haos şi în furtună apare din nou nevoia de aflare a sensului vieţii”, a completat Mitropolitul Pavlos.

            În sfârşit, bătrânul ierarh a menţionat: „Nedreptatea, exploatarea popoarelor, dezechilibrul social, jocurile statelor bogate, falsele promisiuni ale batjocoritorilor sărăciei maselor populare, nu vor afla niciodată susţinători în inimile poporului lui Dumnezeu”.   

 

Traducere: https://acvila30.ro/, sursa romfea.gr

Un comentariu la „MITROPOLITUL PAVLOS DE GLIFADA: „COMUNITATEA INTERNAŢIONALĂ TRECE PRINTR-O PROFUNDĂ CRIZĂ””

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: