MITROPOLITUL PAVLOS DE GLIFADA: ,,NE GUVERNEAZĂ MASONII!”

MITROPOLITUL PAVLOS DE GLIFADA:

,,CUM SĂ FIE APĂRATE  INTERESELE ELADEI CÂND, DIN NEFERICIRE, NE GUVERNEAZĂ MASONII…”

 

 

Citiţi şi: MITROPOLITUL PAVLOS DE GLIFADA: „NU-I VOTAŢI PE HOŢI ŞI PE ESCROCI!” 

 

Mitropolitul de Glifada, Ε. V. V. şiV., kyr Pavlos, solidar şi-n viaţă şi-n moarte.

 

          Înaltpreasfinţitul nostru Arhipăstor, kyr Pavlos, duminică 26 august 2012, a slujit în Biserica Sfântul Nectarie – Vula, unde s-a săvârşit pomenirea de 40 de zile a lui Nicolae Papadopulos, un tânăr de doar 29 de ani, care şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier. De semnalat că Mitropolitul nostru a săvârşit şi slujba de înmormântare a iubitului nostru Nicolae în aceeaşi sfântă biserică, ca întotdeauna gratuit, şi a oferit mângâiere prin prezenţa şi prin cuvintele sale membrilor familiei îndoliate.

          În predica sa, Înaltpreasfinţitul a citit la început Enciclica Sfintei Mitropolii pentru donarea de sânge, care este organizată duminică în colaborare cu spitalul Asklipieio din Vula, pe 9 septembrie, spre întărirea Băncii de Sânge a Mitropoliei noastre şi a vorbit despre aceasta aşa cum se cuvenea.

           În continuare, a analizat pericopa evanghelică de astăzi, Duminica a 12-a după Rusalii (a lui Matei),  subliniind că tânărul, care L-a întrebat pe Domnul, nu era nici sărac, nici bolnav, nici needucat etc. şi s-a adresat Izvorului vieţii şi al adevărului, Oxigenului nostru, Soarelui nostru înţelegător, Luminii noastre, Mântuitorului nostru, adevăratului nostru Învăţător, Hristosului nostru şi, de aceea, a primit şi răspunsul potrivit şi corect.

          În continuare, Arhipăstorul nostru a descris tragicul cotidian al elenului simplu, cu o situaţie medie, şi cât de diferit ar fi fost dacă cei mari şi tari, guvernanţii atât ai Eladei, cât şi liderii europeni şi conducătorii DΝΤ ar fi făcut acelaşi lucru, L-ar fi întrebat pe Domnul, dar îndeosebi ar fi împlinit cele pe care le zice Hristosul nostru, cât de diferite, cât de filantropice şi viabile ar fi fost lucrurile.

          Consecinţa tuturor acestora este că lumea nu poate continua aşa, nici tinerii noştri nu găsesc de lucru, nici cei în vârstă nu pot să-şi ia medicamentele cu pensiile mizerabile şi în continuare cer ajutor de la el şi de la preoţii noştri, care şi ei au suferit toate acestea!

          S-a întrebat însă: ,,Cum să fie apărate interesele Eladei, când, din nefericire, ne guvernează, masoni, conducători care slujesc lui Mamona şi nu cer sfaturi Domnului nostru Iisus Hristos, deoarece n-au niciun interes faţă de oameni?”. Şi a continuat: ,,Toate acestea le zic nu pentru că vreau să fac politică, ci pentru că vreau să vorbesc realist pentru adevăr”, a declarat Arhipăstorul nostru.

          Noi însă, să nu încetăm să nădăjduim în Hristosul nostru, care păzeşte şi hrăneşte toate lumile şi pe fiecare ce-L cheamă cu credinţă; ajunge să păzim poruncile Lui şi să iubim icoanele Lui – pe semenii noştri.

       După Dumnezeiasca Împărtăşire, săvârşirea Sfintei Pomeniri şi Apolisul Dumnezeieştii Liturghii, Înaltpreasfinţitul kyr Pavlos a împărţit anaforă tuturor celor aflaţi în biserică, primind toţi binecuvântarea sa.

 

Din partea Sfintei Mitropolii

 

Traducere: acvila30.ro

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: