MITROPOLITUL SERAFIM DE KASTORIA: „TREBUIE SĂ NE POCĂIM PENTRU CĂ AM SMINTIT POPORUL LUI DUMNEZEU” (FOTO ŞI TEXT))

MITROPOLITUL SERAFIM DE KASTORIA: „TREBUIE SĂ NE POCĂIM PENTRU CĂ AM SMINTIT POPORUL LUI DUMNEZEU”

(FOTO)

 

[slideshow]

Mitropolitul Serafim de Kastoria:

“TREBUIE SĂ NE POCĂIM PENTRU CĂ AM SMINTIT  POPORUL LUI DUMNEZEU”

O luminoasă coliturghisire  a avut loc astăzi în sfânta biserică a Sfântului Nicolae, Kallithea, la sărbătoarea Sfântului Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Făcătorul de minuni.

Dumnezeiasca Liturghie sărbătorească a fost  prezidată de Înaltpreasfinţitul Serafim, Mitropolit de Kastoria, împreună liturghisind Preasfinţitul Teodoret, Episcop de Nazianz, şi o mulţime de preoţi din Arhiepiscopia Atenei.

În  scurta sa omilie, Mitropolitul Serafim de Kastoria a subliniat printre altele: “Sfântul Nicolae a fost un slujitor al Sfintei Mese, a fost un slujitor al Cuvântului lui Dumnezeu, transmiţând mesajul Evangheliei, a fost un slujitor al oamenilor, dar şi al teologiei”.

“Teolog nu înseamna a fi cineva absolvent de studii teologice şi să ia licenţa, ci teolog este cel care are experienţa Duhului; adică să aibă luminarea şi harul lui Dumnezeu, să-L aibă pe Dumnezeu în inima sa, astfel încât să întrezărească cele din Ceruri, să aibă  înştiinţare asupra adevărului, între adevăr şi minciună” – a adăugat Kir Serafim.

Mitropolitul de Kastoria a fost în continuare năvalnic şi aprig, accentuând că “mesajul actual al sfântului este că astăzi avem nevoie de astfel de slujitori ca personalitatea Sfântului Nicolae, care să dospească întregul aluat al societăţii”.

“Astăzi avem nevoie de pocăinţă! Pocăinţa aceasta este universală, pentru toţi: fie că suntem episcopi, fie că suntem păstori; trebuie ca şi noi să ne pocăim pentru că am smintit foarte mult poporul lui Dumnezeu” – a adăugat semnificativ Kir Serafim pentru a continua:

“Spun asta, pentru că prin slujirea noastră am întristat Duhul lui Dumnezeu!Pentru noi este valabil cuvântul proorocului Ieremia care zice: “Mulţime de păstori au călcat via Mea, călcat-au cu picioarele lor partea Mea; partea Mea cea iubită au făcut-o deşert neroditor”.

De asemenea, Mitropolitul de Kastoria a subliniat: „Iubiţii mei, fericitul întru adormire Mitropolit Dionisie de Kozani, spunea odată: „Atunci când citesc această profeţie în Sfânta şi Marea Miercuri mă cuprinde fiorul”.

„Aşadar, trebuie să se pocăiască toţi: păstorii, autorităţile, subalternii, ca să atragem harul lui Dumnezeu” – a menţionat în încheierea cuvântului său Mitropolitul Serafim.

În sfârşit, Mitropolitul de Kastoria a hirotesit citeţ pe Haralambos Sarilevos care slujeşte în sfânta biserică a Sfântului Nicolae Kallithea din copilărie.

 (traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: romfea.gr)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: