MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU A SLUJIT STRĂVECHEA LITURGHIE A CONSTITUŢIILOR APOSTOLICE (PHOTO)

peiraia-2

peiraia-1

peiraia-3

peiraia-4

peiraia-5

Străvechea Dumnezeiască Liturghie a Constituţiilor Apostolice

in Sfânta Mitropolie de Pireu 

 

Duminică, 29 iunie 2014

Autor: Sfânta Mitropolie de Pireu

 

Cu strălucirea cuvenită, potrivit rânduielii bisericeşti, Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Pireu şi Faliros, kyr Serafim, a oficiat străvechea Dumnezeiasca Liturghie a Constituţiilor Apostolice în biserica Sfântul Dimitrie din Neos Faliros, astăzi, duminica, 29 iunie 2014, ziua de pomenire si cinstire a Protocorifeilor Apostoli Petru şi Pavel.

Înaltpreasfinţitul în predica sa a făcut referiri clare la cinstirea şi slava pe care o datorăm Sfinţilor Apostoli şi predicatorilor Dumnezeiescului Cuvânt.

Înaltpreasfinţitul a vorbit de asemenea despre sistemul sinodal al Bisericii primare, care este vizibil în viaţa şi lucrarea Apostolilor, pe care de-a lungul întregii lor vieţi l-au tradus in faptă, fixând ca primă alegere a lor Predica şi Jertfa pentru binele Bisericii.

Rezultatul acestora a fost necinstirea, trivializarea şi în cele din urmă moartea lor.

La final, Înaltpreasfinţitul, în predica sa la această Dumnezeiască Liturghie specială a Constituţiilor Apostolice, care se oficiază în fiecare an, i-a îndemnat pe cei prezenţi in biserica să-şi insuseasca si duhul predicatorial al Apostolilor, dar si cel  sacrificial.  

Este demn de semnalat faptul că la sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii, Înaltpreasfinţitul a hirotesit in citeţ pe un mirean căsătorit, cu doi copii, absolvent al Facultăţii de Inginerie civilă a Universităţii Tehnice din Atena şi al Facultăţii de Teologie a Universităţii din Atena, şi pe care, după cum i-a anunţat pe cei prezenţi, în curând îl va hirotoni diacon.  

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: www.imp.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.