MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU A SLUJIT VECERNIA MARE CU LITIE IN UNICA BISERICA DIN LUME CU HRAMUL “CUVIOSUL NIL IZVORATORUL DE MIR” – HATZIKYRIAKEIOU, PIREU. In predica sa, a raspuns si la cele mai recente declaratii denigratoare ale papei Francisc referitoare la Ortodoxie. (Update foto)

neilos-19

 

Cu deosebita evlavie, astazi, 11 noiembrie 2014, Mitropolitul Serafim de Pireu a slujit Vecernia Mare cu Litie, in unica biserica din lume cu hramul “Cuviosul Nil, Izvoratorul de mir”. Este vorba despre Biserica Sf. Nil – Hatzikyriakeiou din Pireu. Dupa binecuvantarea painilor, Mitropolitul locului s-a adresat pleromei crestine cu o predica, din care spicuim:

“Cuviosul Nil, Izvoratorul de mir, a fost o persoana exceptionala, pe care a daruit-o neamul nostru, sfanta noastra credinta si Sfanta noastra Biserica in vremurile grele ale robiei, in veacul al XVII-lea. S-a nascut in orasul Sfantului Petru din Kinuria, in anul 1601, si din frageda varsta L-a iubit pe Dumnezeul cel Viu. L-a iubit cu o asa mare putere, cu o asa mare afierosire, cu un asa mare adevar duhovnicesc, incat de tanar s-a indreptat spre pustie, ca sa experieze prezenta Lui, absoluta partasie si comuniune cu Atotsfanta Persoana. Intr-un loc singuratic, in regiunea in care astazi este Manastirea Maicii Domnului – Malevi, a pustnicit acest tanar om al Adevarului, ce avea perspectiva dobandirii Harului, pentru ca viata lui indumnezeita il depaseste pe cea a lui Adam…, cata vreme iubindu-L pe Dumnezeu nu mai avea nicio nevoie din cele omenesti si acolo, in pustie, a fost luminat de energiile necreate ale Atotsfantului Duh si s-a aratat intocmai cu Ingerii si om ceresc. Si pentru ca inima lui ardea de dragostea lui Dumnezeu, pasii lui au fost calauziti spre faimosul pe atunci – si astazi, desigur, cu nume mare – si deosebitul loc de nevointa si rabdare monahiceasca, in Muntele cel cu nume sfant, Athos, unde a cautat pustia cea mai adanca si desavarsita liniste si intr-o pestera cu totul pustie a trait tot restul vietii sale, pana la 12 noiembrie 1651, cand ca un vultur inaripat a zburat catre vesnicul sau Domn, catre iubitul sau Mantuitor si Izbavitor…”

            In alt punct al predicii, Mitropolitul Serafim a vorbit despre izvorarea de mir din mormantul sfantului pana in mare, despre aflarea sfintelor sale moaste – din care cea mai mare parte se pastreaza in Manastirea athonita Marea Lavra, iar un fragment si in biserica – unica in lume – ce poarta hramul Cuviosului Nil, despre faptul ca sfantul a depasit pe “a vietui dupa fire” si a trait “mai presus de fire”, dupa care a vorbit despre cei ce astazi traiesc “impotriva firii” si a stigmatizat paradele-gay si mandria celor care cred despre ei ca sunt superiori, traind impotriva firii si pervertind normalitatea, dar cerand cu nerusinare drepturi constitutionale…

            Spre finalul predicii a adaugat:

“… Auzim zicandu-se (de catre papa Francisc – n.tr.) despre Biserica lui Hristos – Biserica cea Una, Sfanta, Universala si Apostoleasca, ca este “bolnava” (“neputincioasa”), pentru ca nu a primit sa fie inhamata la carul papo-cezarismului, la carul unei tragice falsificari a credintei in Hristos, as spune – cu multa durere – la carul unui succes al demonului, care a distrus Patriarhia noastra din Occident, stravechea Roma, si a transformat-o in locas a toata faradelegea si a toata destrabalarea duhovniceasca. Dar daca asa ceva ar fi adevarat, atunci cum Dumnezeu l-a umplut de har pe Cuviosul Nil si pe toti sfintii, pe Mucenici, pe Pustnici, pe Parintii purtatori de Dumnezeu, pe sfintii ale caror trupuri izvorasc mir si sunt semne nestricacioase si vazute ale energiei necreate a Atotsfantului Dumnezeu?! Asadar, Biserica lui Hristos nu este “bolnava” (“neputincioasa”), deoarece Capul ei nu este un om, nu este un om vrednic, nu este un om mare, nu este un conducator, nu este un om puternic al zilei – oricare ar fi el, ci este Insusi Dumnezeu-Logosul intrupat, Atotsfantul Dumnezeu, Domnul Iisus Hristos.           Si, desigur, razboiul continua de 2000 de ani si ne apropiem de sfarsitul istoriei. Demonii vor spumega, vor urla, se vor schimonosi, se vor urati inaintea Atotsfintei Lui Persoane teandrice si vor alcatui intotdeauna o hora a mortii pentru a conduce sufletele oamenilor la cea mai de jos stricaciune si la ticalosul curaj al pacatului.

            Deja circula iarasi minciuna lobby-ului sionist din SUA despre Persoana divino-umana a Domnului, cu falsificari, cu plastografieri, cu referinte se aprind nebunii si dementii, dezaxatii si atat de tragic incurcatii in inselarea si uraciunea demonilor, ca sa diminueze “Soarele dreptatii”, dar orice ar spune si orice ar face, Hristos este Viata si Lumina, este Cel care “a iesit biruind si ca sa biruiasca” si oricate ar fi atacurile demonilor si ale uneltelor lui oculte de-a lungul veacurilor, El va ramane intotdeauna si fara intrerupere Unicul si Singurul Domn, Salvatorul oamenilor, Cel ce sfinteste respectand libertatea oamenilor, Cel care umple de har suflete curate, de care lumea nu este vrednica, precum Cuviosul si purtatorul de Dumnezeu Nil, Izvoratorul de mir…

            Prin sfintii Sai se slaveste Atotsfantul Dumnezeu si zdrobeste orice fel de flecareli, care se aud din gaurile intunecoase ale prigonitorilor adevarului si credintei de-a lungul veacurilor. Sa se intarate demonii si uneltele lor, pentru ca sfintii lui Dumnezeu vor trambita intotdeauna imnul victoriei prin sfanta lor vietuire…, pentru ca ei au izbutit aceasta: sa traiasca “mai presus de fire”, si pentru ca au experiat aceasta, au ajuns asemanatori cu Dumnezeu. Iata de ce izvorasc mir moastele lor! Iata de ce sfintesc lumea prin lucrarile lor minunate, pentru ca au biruit lumea, deoarece Domnul lor este Biruitorul lumii, Biruitorul istoriei, Unicul, Singurul si Irepetabilul Dumnezeu si Mantuitor al oamenilor…”

Dupa vecernie a avut loc o impresionanata procesiune cu sfanta icoana si cu moastele sfantului in jurul bisericii.

Amintim ca imnele au fost intonate excelent de catre psaltii cu voci frumoase ai bisericii, care prin psalmodierile lor au transmis credinciosilor un duh de rugaciune si de strapungere duhovniceasca.

 

neilos-1

neilos-2

neilos-3

neilos-4

neilos-5

neilos-6

neilos-7

neilos-8

neilos-9

neilos-10

neilos-11

neilos-12

neilos-13

neilos-14

neilos-15

neilos-16

neilos-17

neilos-18

neilos-20

neilos-21

neilos-22

neilos-23

neilos-24

neilos-25

neilos-26

neilos-27

neilos-28

neilos-29

neilos-30

neilos-31

neilos-32

neilos-33

neilos-34

neilos-35

neilos-36

neilos-37

neilos-38

neilos-39

neilos-40

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa predicii, transmiterea live de pe www.imp.gr , iar a fotografiilor romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

2 comentarii la „MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU A SLUJIT VECERNIA MARE CU LITIE IN UNICA BISERICA DIN LUME CU HRAMUL “CUVIOSUL NIL IZVORATORUL DE MIR” – HATZIKYRIAKEIOU, PIREU. In predica sa, a raspuns si la cele mai recente declaratii denigratoare ale papei Francisc referitoare la Ortodoxie. (Update foto)”

  1. Colegiului Medicilor. CARDURILE DE SĂNĂTATE VOR DEVENI OBLIGATORII DOAR DUPĂ CE SE FINALIZEAZĂ DISTRIBUIREA ACESTORA. Cardul de Sanatate va fi încorporat în Cardul de Identitate pentru a fi mai practic și ușor de controlat. Vasile Astarastoae:„Un card este un instrument periculos pentru societate“. In cardurile de sănătate este menționat acceptul persoanei ca donator de organe după moartea acesteia!
    http://graiulortodox.wordpress.com/2014/11/11/colegiului-medicilor-cardurile-de-sanatate-vor-deveni-obligatorii-doar-dupa-ce-se-finalizeaza-distribuirea-acestora-vasile-astarastoaeun-card-este-un-instrument-periculos-pentru-societate/

  2. Preasfințitul Iustin Sigheteanul: ”Preoții să se pună în fruntea credincioșilor și de la Biserică direct la vot în haină Preoțescă și sa-l votați pe cel care este al nostru, un creştin ortodox, care îşi face semnul Sfintei Cruci”

    http://graiulortodox.wordpress.com/2014/11/12/preasfintitul-iustin-sigheteanul-preotii-sa-se-puna-in-fruntea-credinciosilor-si-de-la-biserica-direct-la-vot-in-haina-preotesca-si-sa-l-votati-pe-cel-care-este-al-nostru-un-crestin-ortodox/

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: